Øresundsinstituttet LIVE

 

Flere af Øresundsinstituttets dansk-svenske netværksmøder og præsentationer af nye analyser udsendes digitalt under “LIVE”-konceptet og kan ses efterfølgende.

Herunder er de allerede afholdte digitale møder, som også kan ses på Øresundsinstituttets YouTubekanal eller Facebook-side. Udover de nævnte rapporter herunder, har Øresundsinstituttet også udarbejdet en lang række andre analyser, som findes her på siden.

Grænsehindringsmøde 2023: Selvom arbejdsmarkedet i Skåne bevæger sig i den rigtige retning, er arbejdsløsheden stadig høj – især i Malmø. Samtidig er der stor mangel på arbejdskraft i Danmark. Hvordan kan de ledige stillinger matches bedre i Øresundsregionen? Grænsehindringsmødet blev organiseret af Øresunddirekt og Øresundsinstituttet den 7. november 2023 hos landshøvdingen i Malmø.

Øresundsindex måler udviklingen i integrationen over Øresund. Øresundsbro Konsortiet har taget initiativet og det uafhængige dansk-svenske videncenter Øresundsinstituttet har udviklet Øresundsindex. Præsentationen af Øresundsindex 2023 blev sendt fra Øresundsinstituttets studie torsdag den 27. april 2023.

 

Rejserne over Øresund er stigende og vil snart være tilbage på samme niveau som før coronapandemien. Dette sætter fokus på de grænseproblemer, som mennesker og virksomheder, der bevæger sig over Øresund, står over for. De nordiske grænsetjenester har foretaget en undersøgelse af de mest almindelige udfordringer, herunder bankvæsen, e-identifikation og offentlig transport. Skånes landshövding, Øresunddirekt og Øresundsinstituttet inviterede til møde den 26. oktober 2022.

Hvad betyder det svenske valgresultat for Sverige, Øresund og samarbejdet med Danmark? Hvilke paralleller kan drages mellem det svenske valgresultat og den politiske udvikling i Danmark. Med fokus på danske seere arrangerede den dansk-svenske mediekoncern Altinget i samarbejde med Øresundsinstituttet den 12. september 2022 en tv-sending med valgforskere og syv skånske politikere fra Riksdagen, regionen og kommunen. udsendelsen produceres fra Øresundsinstituttets tv-studie i Malmø.


Præsentation af rapporten “Dansk-svensk kultursamarbejde – samarbejde og udveksling af personale og publikum mellem Danmark og Sverige”, den 24. marts, 2022, v. Thea Wiborg og Anna Palmehag fra Øresundsinstituttet, og interviews med dansk-svenske kulturaktører.
Rapporten er tredje del af en større kulturanalyse, som Øresundsinstituttet har gennemført med støtte fra Stiftelsen Svensk-danska kulturfonden og Region Skåne. Rapporten indeholder eksempler og perspektiver på forskellige former for kulturel udveksling på tværs af grænsen mellem Danmark og Sverige. Læs rapporten. 

Præsentation af rapporten “Regler om och upplevelser av underhåll över de nordiska gränserna”, 17. marts, 2022.
Program: Kikki Lindset indleder kort med hvorfor Grensetjänsten Norge-Sverige tog initiativ til rapporten. Anna Palmehag fra Øresundsinstituttet præsenterer rapporten “Regler om och upplevelser av underhåll över de nordiska gränserna” samtaler med Anna Sophie Liebst fra Nordisk Ministerråds informationstjeneste Info Norden om rapportens resultater og de løsninger som forældre i Norden efterlyser. Læs om rapporten

Øresundsindex præsenteredes af Øresundsbro Konsortiet og Øresundsinstituttet – 29. november 2021. Læs om Øresundsindex-rapporten

Optagelse af Real Estate Øresund LIVE nye analyse af “Möjligheter vid gränspendling – erfarenheter av arbete över Öresund bland personer med utrikes bakgrund” og efterfølgende diskussion. Læs rapporten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

State of the Region 2021 – analyse af samarbejdet på tværs af Øresund blev præsenteret den 12. oktober fra Øresundsinstituttets studie i Malmø. Læs rapporten

Optagelse af Real Estate Øresund LIVE fra Øresundsinstituttets nye tv-studie, med præsentation af rapporten “Kontormarkedet i Øresundsregionen” og uddeling af Real Estate Øresund Award. 14. september 2021 kl 07.30 – 09.00.

Optagelse af live-sending fra Øresundsinstituttets første dansk-svenske kulturmøde med præsentation af rapporten “Dansk-svensk kultursamarbejde – kulturens rammer“. 8. september 2021, kl. 16.30-17.30. 

Afstand

Øresundsinstituttet LIVE med Medicon Valley Alliance
22. juni kl. 08.00 – 09.00, præsenterede den analysen “Life Science Across The Øresund”, hos KLP i HUB1 i Ørestad, efterfulgt af en debat om samarbejde og udvikling af life science klyngen i Øresundsregionen/Medicon Valley. Analysen blev præsenteret af Kristoffer Dahl Sørensen og Sofi Eriksson, analytikere fra Interreg-projektet Greater Copenhagen Life Science Analysis Initiative og Øresundsinstituttet. I debatten deltog Mef Nilbert (forskningschef, Kræftens Bekæmpelse), Niels Abel Bonde (Managing Director, Novo Nordisk Scandinavia AB) og Marianne Kock (Senior Vice President and General Manager, Ferring Pharmaceutical A/S).Analysen er udarbejdet inden for rammerne af Interreg-projektet Greater Copenhagen Life Science Analysis Initiative, som har til formål at øge kendskabet til life science-klyngen i Øresundsregionen. Projektet drives i samarbejde mellem Medicon Valley Alliance og Øresundsinstituttet med støtte fra Interreg ØKS, Region Sjælland og Region Skåne.

Øresundsinstituttet LIVE med Medicon Valley Alliance med præsentation af Life Science in Skåne rapporten
Den 18. november 2020, præsenteredes rapporten, “Life Science in Skåne – a survey of companies in the sector“, om udviklingen for life science-virksomhederne i Skåne. Rapporten er en del af Inter-regprojektet ”Greater Copenhagen Life Science Analysis Initiative”, der drives af Øresundsinstituttet og Medicon Valley Alliance med finansiering fra Interreg ØKS, Region Skåne og Region Sjælland. Mødet på Malmö Rådhus var sponseret af Medeon.

 

Øresundsinstituttet LIVE med præsentation af State of the Region rapport og dialog om samarbejdet over Øresund
På det digitale dansk-svenske netværksmøde, arrangeret i samarbejde med Sveriges Ambassade i København, præsenteredes 3. november 2020 årets analyse af samarbejdet over Øresund, “State of the Region“. Rapporten blev udarbejdet for femte år i træk, og en række centrale aktører i regionen blev interviewet om samarbejder i forskellige fora mellen de to lande.

Udpluk fra Øresundsinstituttet LIVE  – præsentation af State of the Region rapport og dialog om samarbejdet over Øresund, ved senioranalytiker, Thea Wiborg, på Sveriges Ambassade i København, den 3. november 2020:

 

Seminar om Øresundspendlerne, covid-19 og skattereglerne i samarbejde med Øresunddirekt
Seminaret blev afholdt den 20. oktober, i samarbejde med Øresunddirekt og med støtte fra Länsstyrelsen Skåne og Nordisk Ministerråd, på Länsresidenset i Malmø.

 

Øresundsinstituttet LIVE i samarbejde med BLOXHUB debate om fremtidens arbejdsplads efter corona 
Onsdag den 23. august afholdt Øresundsinstituttet det første af efterårets netværksmøder, denne gang i samarbejde med BLOXHUB, med livestreaming fra BLOX i København. Temaet var ”The future of work – How do we design the workspace of the future while taking corona and the climate-crisis into consideration?”, med debat af hvilke tendenser der ses i udviklingen af fremtidens kontorer og måderne vi arbejder sammen på, ikke mindst i lyset af coronapandemien der har skruet op for hastigheden i udviklingen.

 

Præsentation af bogen Checkpoint 2020 – Mennesker, grænser og visioner i Øresundsbroens tid
Øresundsbroen fyldte 20 år i 2020. Hvad er sket i de år? Og hvor er vi på vej hen? Danske og svenske journalister, forskere og analytikere giver i antologien “’Checkpoint 2020 – mennesker, grænser og visioner i Øresundsbroens tid’ et aktuelt billede af Øresundsbroens betydning og udviklingen i regionen. Bogen er udgivet i samarbejde med Centrum för Öresundsstudier ved Lunds Universitet.

 

Interview med ambassadører i forbindelse med bogen Checkpoint 2020 – Mennesker, grænser og visioner i Øresundsbroens tid
Øresundsinstituttet bad Danmarks ambassadør i Sverige, Vibeke Rovsing Lauritzen, og Sveriges ambassadør i Danmark, Fredrik Jörgensen, om at fortælle om deres syn på Øresundsbroen og Øresundsregionens udvikling i samarbejde med udgivelsen af bogen ’Checkpoint 2020 – mennesker, grænser og visioner i Øresundsbroens tid’.