Nye ranglister for erhvervsklima i de svenske og danske kommuner

Både i Danmark og i Sverige laver erhvervslivsorganisationerne, DI og Svenskt Näringsliv, hvert år en rangliste over kommunernes klima for erhvervslivet, baseret på spørgeskemaundersøgelse blandt virksomheder i kommunerne. I år blev Ikast-Brande top 1på DI’s rangliste for Danmark og Solna top 1 på Svenskt Näringslivs liste for Sverige.
Regionens to største byer, København og Malmø, havner begge langt nede på ranglisterne. Den danske hovedstad kom på plads 85 ud af 96 danske kommuner* og Malmø kom på plads 105 af de 290 svenske kommuner.

Kun to sjællandske kommuner på top ti over de mest erhvervsvenlige kommuner; Greve og Høje-Taastrup. Høje-Taastrup får bedst placering i forhold til Infrastruktur og transport mens Greve kommune oplever fremgang indenfor forskellige statistiske indikatorer. Roskilde havnede på plads 43 og Helsingør på plads 82.
På den svenske side havnede tre skånske kommuner på top 10; Vellinge, Höganäs og Kävlinge. Vellinge og Höganäs scorede højt blandt andet højt på kommunens attituder til erhvervslivet. Kävlinge for procedurerne angående regler og love og kommunen kravlede fra plads 32 til plads 8. En anden højdespringer i Skåne var Burlöv som hoppede 101 pladser frem fra 2014 års rangliste. Helsingborg havnede på plads 29 og Lund på plads 72.

Læs DI’s Erhvervsklimaundersøgelse 2015

Læs Svenskt Näringslivs Företagsklimat ranking 2015

 

Top 10 Kommuner med bedst erhvervsklima
Danmark

1.  Ikast-Brande
2. Herning
3. Skanderborg
4. Hedensted
5. Favrskov
6. Vejen
7. Greve
8. Billund
9. Høje-Taastrup
10. Middelfart

Kilde: Dansk Industri Lokalt Erhvervsklima 2015

 

Top 10 Kommuner med bedst erhvervsklima
Sverige

1. Solna
2. Sollentuna
3. Vellinge
4. Danderyd
5. Trosa
6. Täby
7. Höganäs
8. Kävlinge
9. Upplands Väsby
10. Nacka

Kilde: Svenskt Näringsliv Företagsklimat ranking 2015