Jernhusen satser på byudvikling og bygger nyt omkring stationer i Skåne

Statsejede Jernhusen gennem et par år investeret i at udvikle stationsområder til at have bykarakter, hvori kontorejendomme er en vigtig del. I Malmø er det blandt andet synligt med Glasvasen og snart færdigbyggede Foajén, men der er også planer i Lund og flere andre skånske byer. Målet er at gøre det attraktivt at rejse med offentlig transport. Udfordringen for Sara MacDonald, regionschef for byudvikling, er at få forudsigelighed koblet til detailplaner, når de mange forskellige aktører engagerede i stationerne skal samarbejde.  

Modsat østindgangen til glashallen på Malmö centralstation, er kontorbygningen Foajén i øjeblikket ved at blive bygget færdigt. I december i år forventes den at være klar til indflytning. Tilstødende ligger den grønne bygning, Glasvasen, som også er en kontorbygning, færdigbygget i 2015. Begge ejendomme er udviklet og ejet af Jernhusen. De er to eksempler på virksomhedens investeringer indenfor forretningsområdet byudvikling.
– Vi bygger kontorer og også hoteller. Efter det udvikler vi grundene til at være klar til at der kan bygges boliger, men sælger dem så. Vi ønsker at kunne lave detailplaner, der giver et attraktivt stationsmiljø, siger Sara MacDonald, regionschef for byudvikling hos Jernhusen.

Læs hele interviewet på News Øresunds hjemmeside