SBB satser på begge sider af Øresund

I foråret foretog det svenske Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, sin første erhvervelse i Danmark. Efter sommeren overtog Ola Svensson som selskabschef for Øresundsregionen og landechef i Danmark. Missionen er primært at finde nye forretningsmuligheder, opbygge egen organisation og rekruttere personale til at kunne flytte administrationen hjem, samt at gøre virksomheden mere synlig og skabe et navn i regionen. SBB vil gerne vokse og leder efter flere opkøb i både Skåne og Danmark.

Det er meningen at det regionale kontor på Derbyvägen i Malmø stå klar i midten af oktober. Ola Svensson, leder af Øresundsregionen og landechef i Danmark, viser rundt i lokalerne, der i øjeblikket renoveres. I september åbner SBB også et områdekontor i Höganäs, hvor virksomheden p.t. ejer omkring 700 udlejningsboliger.
– Nu har vi en kritisk masse i Skåne og Danmark og troede, det kunne være godt at starte en ny region, Øresundsregionen, og finde synergieffekter mellem Sverige og Danmark. Lige nu er alt i startfasen, og vi fokuserer på at oprette to kontorer. Vi er fire personer i dag og er ved at gennemgå vores organisation, siger Ola Svensson, og fortsætter:
– Nu ser vi på, hvordan vi organiserer os, i dag køber vi ledelse og ejendomsadministration i dag. Der er et potentiale for at hente det hjem, meget ud fra kundefokus for at komme tættere på kunderne og hjælpe dem i deres hverdag, og udvikle ejendommene sammen med dem. Det tror vi at vi kan gøre bedre med vores eget personale.
Præcis hvor stor organisationen skal være, regnes der på, og antallet kan øges, når virksomheden køber flere ejendomme i regionen.
– Vi leder hele tiden efter nye opkøb og forretningsmuligheder, siger Ola Svensson.

Læs hele interviewet på News Øresunds hjemmeside