Læs News Øresunds ugebrev 45
Ny rapport: Mere end 200 Covid-19-projekter er i gang i Greater Copenhagen / Medicon Valley
Siden foråret er over 200 forskningsprojekter, der relaterer sig til Covid-19, startet i Øresundsregionen. Sådan lyder det i en rapport, som i går blev præsenteret på et årsmøde afholdt af klyngeorganisationen Medicon Valley Alliance.
Coronapandemiens indtog i foråret har betydet nedlukninger, aflysninger og aktiviteter på vågeblus. Men i life science-branchen i Øresundsregionen er mindst 200 projekter startet op på hospitaler, universiteter og i den private sektor, der sigter mod at skabe ny viden og bedre behandling mod coronavirus.
Det er en af hovedkonklusionerne i en ny rapport udarbejdet af Øresundsinstituttet, som i mandags på et digitalt årsmøde blev præsenteret af klyngeorganisationen Medicon Valley Alliance, der med omkring 250 medlemmer arbejder for at styrke life science-branchen i Greater Copenhagen-regionen.
– Det vidner for mig om, at vores innovationskapacitet er i god form, sagde adm. direktør i Medicon Valley Alliance, Petter Hartman på årsmødet, der blev fulgt digitalt af over 150 deltagere.
Forskergrupper på Rigshospitalet, Hvidovre Hospital og Lund Universitet samt life science-virksomheder såsom Immunitrack i København og Red Glead Discovery Lund er blandt andre en del af opgørelsen.
Spredning af virus fortsætter med at stige på begge sider af Øresund
Covid-19 spreder sig hurtigere og hurtigere på begge sider af Øresund. Ifølge Statens Serum Institut har København registreret 213 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af de sidste syv dage frem til 5. november. I Malmø var smittespredningen i sidste uge 186 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere, oplyser Region Skåne. Den hårdest ramte kommune i Østdanmark er Høje-Taastrup med 425 smittede pr. 100.000 indbyggere. I Skåne blev Ängelholms kommune hårdest ramt i sidste uge med 310 nye infektioner pr. 100.000 indbyggere. Tallene kan sammenlignes med niveauet for, hvornår Danmark erklærer en karantæneregion med 30 nye infektioner pr. 100.000 indbyggere og pr. uge. I midten af oktober var Skåne under denne grænse.
Mette Frederiksen ønsker at se delvise grænselukninger som en rent praktisk foranstaltning
Betydningen af tillid, samhørighed og respekt på tværs af grænser var et tilbagevendende tema, da de nordiske statsministre i sidste uge besvarede spørgsmål fra nordiske parlamentarikere i forbindelse med Nordisk Råds session. Sveriges premierminister Stefan Löfven (S) talte om vigtigheden af ikke at forværre relationerne mellem de nordiske lande, mens Danmarks premierminister Mette Frederiksen (S) opfordrede til, at rejsebegrænsninger blev betragtet som rent praktiske foranstaltninger og ikke et spørgsmål om tillid.
Klik her for at læse det danske ugebreve
Klik her for at læse det svenske ugebrev
Klik her for en fri prenumeration på News Øresunds svenske ugebrev
Klik her for en fri prenumeration på News Øresunds danske ugebrev
News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.
Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.