Få svenskere på Folkemødet – men de grænseregionale organisationer var der, og Øresundsinstituttet arrangerede en bustur fra Malmø til Allinge

ALLINGE. De grænseregionale organisationer var til stede på Folkemødet på Bornholm, og de havde flere svenske deltagere i Allinge i festdagene 15.-17. juni. Men samlet set er antallet af svenskere på Folkemødet stadig få, viser News Øresunds rekognoscering i Allinge.

Det dansk-svenske politiske samarbejde Greater Copenhagen havde et telt på ydermolen i Allinge, hvor ØresundsbronInterreg/Tillväxtverket og Medicon Valley Alliance også deltog i forskellige arrangementer. Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd havde deres telt lidt længere henne ved Danchells Anlæg, og de arrangerede også en nordisk debat på hovedscenen ved Cirkuspladsen sammen med den danske mediekoncern Altinget og dens chefredaktør Jakob Nielsen. Den nordiske debat blev overværet af blandt andre Danmarks minister for Norden, Louise Schack Elholm, og Kjell-Arne Ottosson, medlem af Sveriges Riksdag samt medlem af Nordisk Råd.

Læs hele nyheden på News Øresund