News Øresunds ugebrev uge 38

Klik her for at læse det danske ugebrev uge 38

Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 38


Hovedoverskrifter:

Skånetrafiken og DSB planlægger ti-minutters drift over Øresundsbron i december – men gennemførelsen afhænger af dansk beslutning om grænsekontrol
Som følge af coronapandemien og den danske grænsekontrol på togstationen i Københavns Lufthavn tager Øresundstogene et længere stop på stationen end tidligere. Det betyder, at Skånetrafiken og DSB fortsætter med 20-minutters forbindelse over Øresundsbron. I december planlægger de at genoptage ti-minutters driften, selv om der endnu ikke er noget nyt om en ændring i grænsekontrollen.


Malmø indfører kultur-lydzone
I et industriområde i bydelen Sofielund i Malmø vil der fremover være en kultur-lydzone. Det indebærer, at det vil det være muligt for kulturaktører at have et højere støjniveau, end hvad reglerne ellers tillader i et særligt område.


København er kåret som verdens sikreste by med hensyn til personlig sikkerhed
København er blevet udnævnt til verdens sikreste by i rapporten “Safe Cities 2021”, der er udarbejdet af The Economist Intelligence Unit.


Stena Line vil være fossilfri på den dansk-svenske rute i 2030
Stena Line har sammen med Frederikshavn Kommune og Frederikshavns havn underskrevet en aftale om at sætte to batteridrevne skibe i drift på ruten Göteborg-Frederikshavn inden 2030.


Interview: En svensker med missionen om at forbedre statussen på dansk dansekunst
Med sig fra Sverige har Danjel Andersson et helt andet syn på dansen, end han oplever i Danmark. Som kunstnerisk leder for Dansehallerne i København vil han bidrage til at forbedre statussen på dans og skabe mere samarbejde mellem genrer og over grænser.


 

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds danske ugebrev

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds svenske ugebrev


News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.