Tema digitalisering del 1: Mere end 10.000 berørt af digitalisering, hvilket skaber nye barrierer på tværs af den dansk-svenske grænse

Digitaliseringen gør hverdagen lettere for mange mennesker og virksomheder, men skaber samtidig nye barrierer for den fri bevægelighed, når borgere i andre lande udelukkes fra digitale tjenester og kontakt med myndigheder. I en ny artikelserie beskriver News Øresund nogle af de udfordringer og initiativer, som dette har ført til mellem Danmark og Sverige.

For danskere, der arbejder i Sverige eller køber sommerhus her, kan digitaliseringen gøre det vanskeligere at komme i kontakt med alt lige fra myndigheder til forsikringsselskaber og internetudbydere. Serien første afsnit omhandler disse vanskeligheder.

Læs første del af artikelserien her

Dele af denne artikelserie

Del 1: Problematikken
Del 2: E-legitimationer over grænserne
Del 3: Mellemstatslige løsninger på vej
Del 4:Løsninger og problemer set fra virksomhedernes perspektiv


Del 1 Problematikken

“Det har været lidt sværere, end det behøver at være”
Steen og Janne Lindstrøm-Lang har sommerhus uden for Markaryd, cirka to timers kørsel fra København.

 

 

For danske sommerhusejere i Sverige opstår de digitale problemer hele vejen; lige fra forsøget på at købe et svensk sommerhus til at ville sælge det igen

 

Alt fra barselsdagpenge til pension bliver kompliceret for danske pendlere uden Bankid

 

 

 

“Jeg har en kollega, der aldrig har været i stand til at registrere sine børn hos Försäkringskassan, den svenske socialforsikringsstyrelse.”
Marie Degener Troelsen pendler fra København for at arbejde på Malmö Opera