Spotlight Group i Malmø vil hjælpe med at børsnotere flere selskaber fra Danmark i Sverige: ”En børsnotering giver langsigtet adgang til vækstkapital”

Svenske Spotlight Group AB med hovedsæde i Malmø er de seneste år blevet en mere markant life science-aktør i Danmark og i resten af Norden som en markedsplads for aktiehandel med fokus på mindre selskaber. 19 danske selskaber, de fleste inden for life science, har søsterselskabet Sedermera Fondkommision finansielt rådgivet om notering på Spotlight Stock Market og First North i Stockholm frem til i dag. Vejen ind i den danske life science-sektor skete i 2014, da den svenske finansvirksomhed hjalp det danske biotekselskab Saniona med at blive børsnoteret i Sverige. Siden 2018 har Spotlight Group etableret kontor og dansk børs i København. Omkring 30 procent af de ca. 160 selskaber på Spotlight Stock Market virker inden for healthcare, hvilket gør sektoren til den største subsektor på den dansk-svenske minibørs.

En af de finansielle virksomheder, som er aktive i både i Danmark og Sverige, særligt i Medicon Valley, er Spotlight Group med markedspladsen Spotlight Stock Market, som både findes i Stockholm og København.

De seneste otte år har gruppen hjulpet flere danske og svenske life science-virksomheder med at rejse kapital på børsmarkederne i Sverige.

I 2018 udvidede Spotlight Group virksomheden til at omfatte Danmark ved at etablere kontor og en dansk version af Spotlight Stock Market – en dansk minibørs i København. Hovedkontoret for virksomheden ligger i Malmø og med anlægning i Stockholm.

Læs hele interviewet på News Øresund

Foto: News Øresund