Real Estate Øresund 2018 – mød Petter A. Stordalen, Anders Nissen, Katrin Stjernfeldt Jammeh mfl.

Real Estate Øresund, Øresundsinstituttets konference om ejendomsudvikling og samfundsbyggeri.

Key-note speaker er Petter A. Stordalen, grundlægger og ejer af den norske Strawberry koncern, med den ekspansive hotelkæde Nordic Choice Hotels, som satser stort på Sjælland og i Skåne. Konferencens tema er investeringer i hotelejendomme, og her møder du desuden adm. direktør for Pandox, Anders Nissen, og adm. direktør for Tourism in Skåne, Pia Jönsson Rajgård.

På Real Estate Øresund møder du også de ledende kommunalpolitikere fra Malmø, Lund og Helsingborg, danske og svenske ejendomsaktører og de ledende økonomer fra Danske Bank og Swedbank. Skånetrafikens trafikdirektør Linus Eriksson og Øresundsinstituttets cheføkonom Britt Andresen giver et statusbillede af udviklingen i Greater Copenhagen regionen og præsenterer fremtidsvisionerne for regionen.

Klik her for at læse hele programmet

Klik her for at se deltagerliste

| Real Estate Øresund | konference | 8. februar 2018 | Quality Hotel View i Malmø |


TEMA | Investeringer i hoteller – keynote speaker: Petter A. Stordalen, ejer af Strawberry | Ejendomsmarkedet i Greater Copenhagen regionen | Konjunktur og tillvækst i Danmark og Sverige | Visioner og udvikling | Real Estate Øresund Award | Vi ser fremad i Malmø, Lund, Helsingborg, Landskrona og Trelleborg |


Partnere på Real Estate Øresund

TEMA: INVESTERINGER I HOTELLER

Keynote speaker – “Nøjes aldrig”
Petter A. Stordalen, ejer af Strawberry

Gennem Strawberry koncernen, ejer Petter Stordalen en af Nordens største og mest ekspansive hotelkoncerner, Nordic Choice Hotels. I Greater Copenhagen regionen mærkes ekspansionen gennem en række nye hotelsatsninger i København, Malmø og Helsingborg. Strawberry består af elleve forskellige virksomheder, der udover Nordic Choice Hotels også ejer et stort antal hotelejendomme, herunder Centralpostbygningen i København. Navnet Strawberry stammer fra da Stordalen i sin ungdom, hjemme i Porsgrunn i Norge, lærte at sælge jordbær af sin far som betonede at han måtte få det bedste ud af alle situationer: “Sælg de bær du har, for det er de eneste bær, du har at sælge”. Petter A. Stordalen er udover sine fremgangsrige virksomheder også blevet kendt for sit store samfundsengagement, sit engagement i miljø- og sociale spørgsmål samt for sit entreprenørskab.

 

Med fokus på hotelejendomme på 70 byer i 11 lande
Anders Nissen, adm. dir. for Pandox

Pandox blev grundagt i 1995, med en portefølje bestående af 17 små svenske hoteller. I dag er virksomheden en af Europas største aktører med hoteller i elleve lande og cirka 70 byer. Porteføljen har en god balance med hoteller i mega-destinationer såsom London, Amsterdam, Montreal og Bryssel samt storbyer med høj dynamik som Düsseldorf, Frankfurt, Stockholm og Göteborg. Pandox ejer også hoteller i stærke regionale centre såsom Malmø, Hamburg, Jönköping og Tammerfors. Strategien er at købe underpræsterende hotelejendomme og gennemføre en kompleks “turnaround-case” og derigennem opnå værditilvækst. Pandox samarbejder med godt 20 varemærker såsom Scandic, Hilton, InterContinental, Leonardo, Radisson Blu, NH og Nordic Choice. Pandox arbejder også med uafhængige varemærker som de selv har skabt. Pandox er noteret på Nasdaq Stockholm og adm. direktør har fra starten været Anders Nissen.

Hospitality i Skandinavien og Europa samt Hotel d’Angleterres udfordringer
Lucas Johansson, adm. direktør for Hotel d’Angleterre

Hvilke udfordringer og muligheder er der at arbejde med indenfor service i verdensklasse i København? Lucas Johansson har gjort hotelkarriere i Europa og er i dag adm. direktør for Hotel d’Angleterre, der igen er en lysende perle ved Kongens Nytorv efter at Remmen Fonden i 2010 tilbagekøbte hotellet og lod det renovere til topklasse.


TEMA: EJENDOMSMARKEDET

Real Estate Øresund giver dig et aktuelt billede af udviklingen på ejendomsmarkedet i Skåne og på Sjælland.

 

Udviklingen indenfor hoteller og hotelejendomme i Danmark og Sverige
Susanne Westman, PwC Sverige
Steffen Kaj Pedersen, partner PwC Danmark

Hotelmarkedet er i rivende udvikling omkring Øresund, og der bygges ere og ere hoteller. Antallet af ejendomshandler med hoteller stiger i takt med turismen. Eksperterne fra PwC giver et aktuelt dansk-svensk øjebliksbillede.

Reflektion – investeringer i hoteller
Pia Jönsson Rajgård, adm. direktør for Tourism in Skåne

Som adm. direktør for Tourism in Skåne, der leder koordineringen af turismesatsningerne indenfor det dansk-svenske samarbejde Greater Copenhagen, har Pia Jönsson Rajgård et godt overblik over hotelbranchens udvikling i vores dansk-svenske region.


Klik her for at læse hele programmet

Klik her og tilmeld dig konferencen


TEMA: KONJUNKTUR

Real Estate Øresund giver dig et aktuelt billede af konjunktur lejet i Danmark, Sverige og Greater Copenhagen regionen.

Dansk økonomi og konjunktur i Greater Copenhagen regionen
Las Olsen, cheføkonom, Danske Bank, København
Dansk økonomi er under ophedning og flere og flere talar om mangel på uddannet arbejdskraft. Samtidig er tilvæksten lavere end i Sverige. Hvad betyder det for udviklingen i Greater Copenhagen regionen?

Svensk økonomi
Olof Manner, chef, Swedbank Research
Svensk økonomi fortsætter med at udvikle sig med høj tilvækst og lave renter. Men der er også uro for en overophedning af boligmarkedet og en stigende protektionisme i verden.


Ejendomsmarkedet i Malmø, Lund og Helsingborg

Claes Lennartsson, associate director, Catella i Malmø
Jarl Olsson, chef ejendomsrådgivning i Malmø, Catella Aktuel udvikling på ejendomsmarkedet i tre skånske byer med kraftige forbedringer i byggekonjunkturerne.


Ejendomsmarkedet i København

Louis Kjærgaard, seniorpartner, MRICS, Newsec Egeskov & Lindquist, København
Aktuel udvikling på ejendomsmarkedet i København som rankes som et af de tre stærkeste i Europa og hvor svenske investorer er store aktører med en række handler i milliardklassen.


TEMA: VISIONER OG UDVIKLING I ØRESUNDSREGIONEN

Q&A: Skånetrafikens vision for Øresundstrafikken
Linus Eriksson,
 trafikdirektør for Skånetrafiken, interviewes af Cecilia Nebel Skånetrafiken skal milliardinvestere i nye dobbeltdækkertog, som skal gå mellem Helsingborg, Malmø og Østerport i København. En dansk-svensk statslig udredning skal kortlægge en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør. Landskrona vil have at togtunnelen bygges mellem Landskrona og Nordhavn. Samtidig udreder Malmø og København en Øresundsmetro. Hvordan ser visionerne ud for fremtidens rejser over Øresund?

Status for udviklingen i Greater Copenhagen regionen
Britt Andresen, chefanalytiker hos Øresundsinstituttet Togtrafikken over Øresund er på vej mod en normalisering med droppede ID-kontroller, men bibeholdte grænsekontroller. Pendlingen er dog stadig lavere. Konjunkturen er under ophedning og der er stigende mangel på arbejdskraft. Den tyske miljøprøvning af Femern Bælt forbindelsen beregnes klar i år og 2019 indvies Københavns Metro cityring. Vi er inde i en ny bølge af store investeringer i infrastruktur


PRISUDDELING AF REAL ESTATE ØRESUND AWARD
formand for Centrum för Fastighetsföretagande, CFFF og øvrige repræsentanter fra juryen, kårer årets vindere blandt branchens bedste aktører i de tre klasser; “Årets nytænker”, ”Årets virksomhedsejer” og “Årets ejendomsspartner”.


TEMA: VI SER FREMAD

Trelleborg satser på Kuststad 2025 projektet
Fredrik Geijer,
 kommunedirektør, Trelleborgs Kommune Sidste år indledtes Trelleborg byudviklingsprojekt, Kuststad 2025, med satsninger på erhvervslivet, infrastruktur og 4.000 nye boliger tæt på havet.

Serneke milliardsatser i det udsatte område Karslund i Landskrona
Christian Alexandersson, kommunedirektør, Landskrona Kommune
Den Gøteborgsbaserede byggeaktør Serneke vil milliardsatse på et ressortanlæg med eventyrbad i Karslundområdet i Landskrona, der er et af områderne på politiets liste over særligt udsatte områder i Sverige.


TEMA: VI SER FREMAD

Fremtiden for Malmø, Lund og Helsingborg
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)
, borgmester i Malmø
Anders Almgren (S), borgmester i Lund
Peter Danielsson (M), borgmester i Helsingborg


MODERATOR

Konferencens moderator er Cecilia Nebel som i 2016 blev kåret til årets iværksætter i Lund. Cecilia Nebel er en erfaren moderator og er kendt fra fra blandt andet Sydsvenskans talkshow Late Night Lund og Malmö Universitets Bildningsbaren.


 

Program

Real Estate Øresund 2018

 

Sted: Quality Hotel View, Hyllie, Malmø

Dato: 8. februar 2018

Tid: kl. 09.00-17.00 med efterfølgende mingle

Registrering: fra kl. 08.15

Deltagerafgift: 3.895 SEK / 2.995 DKK per person ekskl. moms.

Øresundsinstituttets medlemmer deltager gratis med to personer og derefter er prisen 1.495 SEK respektivt 1.195 DKK per person ekskl. moms.

Der kan efter ønske udarbejdes et kursusbevis / kursintyg på 7 lektionstimer for deltagelse på konferencen. Noter at du ønsker dette ved tilmeldingen. 

Klik her for at tilmelde dig konferencen

Klik her for at læse hele konferenceprogrammet


Er du ikke medlem af Øresundsinstituttet?

Vil du være en del af Øresundsinstituttets dansk-svenske netværk og deltage i vores netværksmøder, få gratis adgang til Real Estate Øresund, adgang til vores analyser og daglige nyheder fra vores regionale nyhedsbureau News Øresund? Så bliv medlem af Øresundsinstituttet!

Klik her for at se hvilke fordele et medlemsskab giver dig

Klik her for at kontakte Øresundsinstituttet om medlemsskab

Interessen for vores dansk-svenske region og for at blive medlem af Øresundsinstituttet vokser. Vores medlemmer repræsenterer alle dele af samfundet. Nogle eksempler: Erhvervsministeriet, Utrikesdepartementet i Sverige, Region Skåne, Region Hovedstaden, Region Sjælland, København, Malmø, Lund, Helsingborg, Helsingør, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier, Malmö Universitet, Ikano, Ideon Open, Wihlborgs, Castellum, Vestas, Ferring, Peab, Fastighetsägarna Syd, Öresundsbro Konsortiet, Medicon Village, Medicon Valley Alliance, Copenhagen Airport, Copenhagen Malmö Port, Ritzau, Boozt Fashion, IKEA…Foto fra Real Estate Øresund 2016-2017


ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk analyse- og videnscenter, som samler over 100 aktører fra erhvervslivet, det offentlige og vidensinstitutioner med målet at styrke kendskabet til samfundsudviklingen på begge sider af Øresund. Som medlem af Øresundsinstituttet bliver du en del af vores stærke dansk-svenske netværk – og får adgang til netværksmøder, fakta, analyser og nyheder om udviklingen i Greater Copenhagen regionen.

www.oresundsinstituttet.org