Se live-sendt præsentation fra 11. oktober af analysen: “Muligheder ved grænsependling – erfaringer med at arbejde på tværs af Øresund blandt personer med udenlandsk baggrund”

Præsentationen sendtes live online fra Øresundsinstituttets studie i Malmø, mandag den 11. oktober, og du kan de optagelsen på Øresundsinstituttets YouTube-kanal: 
afst

Se optagelsen af præsentationen her

Se selve analysen 

Deltagere:
Anna Palmehag, analytiker, Øresundsinstituttet
Erik Ottosson, analytiker, Øresundsinstituttet
Johan Wessman, adm. direktør, Øresundsinstituttet
Anneli Hulthén, Skånes landshövding
Sedat Arif, Malmös kommunalråd med ansvar för arbetsmarknad och socialtjänst

Med ved præsentationen var Anneli Hulthéns og Sedat Arifs ned overvejelser om analysen og situationen på det grænseoverskridende arbejdsmarked. Er det lettere for personer med udenlandsk baggrund at få et job i Danmark end i Sverige? Hvordan opfattes mulighederne, og hvad er hindringerne for at få et job på den anden side af sundet? Dette er emnet for en ny analyse: “Muligheder ved grænsependling – erfaringer med at arbejde på tværs af Øresund blandt personer med udenlandsk baggrund”. På et tidspunkt med mangel på arbejdskraft i Danmark og høj arbejdsløshed i Skåne er spørgsmålet meget aktuelt. Øresundsinstituttet har udarbejdet analysen på vegne af Länsstyrelsen Skåne.

Arbejdsmarkedets struktur og regler, sproget, København som hovedstadsregion og grænsehindringer, der forhindrer ikke-EU-borgere i at tage arbejde på den anden side af grænsen, er vigtige faktorer, der behandles i denne analyse.