Ørsted udvider sine svenske planer til seks vindmølleparker – mød deres Sverigechef på Real Estate Øresund 9. februar

Ørsted meddelte i går, at den udvider sine planer i Sverige til seks havvindmølleparker. En investering på flere hundrede milliarder svenske kroner vil kunne producere grøn elektricitet svarende til mere end halvdelen af Sveriges årlige elforbrug. Mød personen, der har til opgave at føre planerne ud i livet: Ørsteds nye Sverigechef Sebastian Hald Buhl, som er en af talerne på Real Estate Øresund den 9. februar i Hyllie/Malmö.


Er du interesseret i samfundsudvikling og byplanlægning? Så start det nye år med at tilmelde dig Real Estate Øresund den 9. februar 2023 i Malmø. Her vil du møde Danmarks ambassadør i Sverige, Malmøs borgmester, Københavns og Malmøs stadsarkitekter, E. ON og Ørsted om grøn energi, Wihlborgs, Stena Fastigheter, Vasakronan, Granitor og Fojab om udviklingen i Skåne, eksperter i ejendomsmarkedet fra Catella, Croisette og Newsec Danmark om ejendomsmarkedet i København, Malmø, Lund og Helsingborg, økonomiske eksperter fra Danske Bank og Swedbank samt Bo Lundgren og Anders Jarl i en samtale om erfaringer fra tidligere økonomiske kriser.


Tilmeld dig til Real Estate Øresund den 9. februar 2023 
Dag: torsdag 9. februar 2023
Tid: kl 9-17
Plads: Quality Hotel View, Hyllie, Malmö
Deltagerafgift: 3.595 DKK per person ekskl. moms. Øresundsinstituttets medlemmer deltager med to personer uden beregning og for yderligere deltagere er medlemsprisen 1.795 DKK per person ekskl. moms.Tilmeldingsfrist: 30. januar 2023

Klik her for tilmelding
Læs program i pdf

 

Tema: forandring og fornyelse

Samfundet gennemgår en periode med store forandringer. Pandemier, krig i Ukraine, klimakrise og stigende inflation og renter er nogle af de faktorer, der er medvirkende til, at Danmark og Sverige forventes at gå ind i en recession i 2023 og vende tilbage til vækst i 2024 eller 2025. Samtidig giver en krise også en stærk drivkraft til fornyelse. Vi har derfor samlet arkitekter, byplanlæggere, ejendomsmæglere, vurderingsfolk, økonomiske eksperter og politikere for at få et bredt billede af udfordringer, forandringer og fornyelse.


Konferenceprogram

08.15 REGISTRERING OG KAFFE


09.00 Velkommen 
Johan Wessman, adm. direktør Øresundsinstituttet
Trine Grönlund, moderator

 

 

 09:10 Dansk-svensk samarbejde under fornyelse 
Migrationskrisen og pandemien har sat det dansk-svenske samarbejde på en hård prøve, men har også skabt tættere kontakter mellem regeringerne. Tre begivenheder bringer nu de to lande tættere på hinanden: den svenske NATO-ansøgning, Danmarks ophævelse af sit forbehold mod at deltage i EU’s forsvarssamarbejde og den nye svenske regerings interesse for dansk kriminalpolitik.
Kristina Miskowiak Beckvard, Danmarks ambassadør i Sverige

09:35 Malmø og Greater Copenhagen
Dansk-svenske jobmesser, bæredygtige byer og arbejdet med at bygge en metro mellem Malmø og København, Øresundsmetro. Malmøs samarbejde med København og inden for det politiske samarbejde Greater Copenhagen fortsætter med at udvikle sig.
Katrin Stjernfeldt Jammeh,
Borgmester i Malmø og bestyrelsesmedlem i Greater Copenhagen


10.00 Skånes energibehov og danske vindkraftplaner i Østersøen
Højere elpriser og en truende strømsvigt i Skåne og investeringer i havvindkraft ud for Skånes kyst. I Østersøen har Danmark planer om at gøre Bornholm til en energiø. Hvad betyder det for elforsyningens fremtid?

Sebastian Hald Buhl, country manager Sverige, Ørsted
Marc Hoffmann, adm. direktør E.ON Sverige


10.30 KAFFEPAUSE


11.00 Fremtidens byplanlægning i en tid med hurtige forandringer – København, Arkitekturhovedstad 2023
Hvordan ser Københavns og Malmøs byarkitekter på den fremtidige byudvikling, og hvad betyder det for byerne at arbejde sammen, når den danske hovedstad er udpeget af UNESCO som Verdens Arkitektoniske Hovedstad 2023 og er vært for UIA World Congress of Architects fra 2.-6. juli? Temaet for kongressen er “Sustainable futures – leave no one behind”. Arkitekturåret fejres med initiativet Copenhagen in Common, og Malmø er partner med en arkitekturpris under den supplerende titel “Malmö in the making”.


Camilla van Deurs,
Københavns Stadsarkitekt
Finn Williams,
Malmøs stadsarkitekt


11.35 Svenske ejendomsinvesteringer i Danmark
Efter flere ekspansive år med svenske ejendomsinvesteringer i Danmark er det svenske ejerskab blevet omfattende. Øresundsinstituttet præsenterer en ny rapport.
Jenny Andersson,
souschef og senioranalytiker Øresundsinstituttet

 

 

 


11.50 Hvordan påvirker den økonomiske krise Skåne?
Samtalepanel med fælles trendspotting: Hvordan påvirkes erhvervs- og ejendomsmarkedet i Skåne af den økonomiske krise med øget inflation med høje energipriser, stigende renter og faldende reallønninger?

Ulrika Hallengren, adm. direktør Wihlborgs Fastigheter
Unni Solbe,
adm. direktør Stena Fastigheter Malmö
Magnus Skiöld,
bestyrelsesformand Granitor Properties
Anna Stenkil,
regionchef Vasakronan
Daniel Nord,
adm. direktør Fojab Arkitekter

 


12.30 LUNCH


 

 

 

 

13.30 Ejendomsmarkedet i Malmø, Lund og Helsingborg

Fredrik Dackheden, partner Catella Corporate Finance i Malmø
Fitore Regjepaj, chef for værdiansættelse og analyse, Croisette Real Estate Partner

14.05 Ejendomsmarkedet i Danmark
Morten Jensen,
adm. direktør/rådgiverchef, Newsec Danmark


14.35 Konjunkturen i Danmark 
Las Olsen,
cheføkonom Danske Bank

15.00 KAFFEPAUSE 

15.30 Konjunkturen i Sverige 
Pernilla Johansson, seniorøkonom Swedbank

 

 


16.10 Erfaringer fra tidligere økonomiske kriser 

Bo Lundgren, økonomen, der var minister for finansielle markeder under finanskrisen i 1990’erne og leder af det svenske statsgældskontor under finanskrisen i 2008/2009.
Anders Jarl,
bestyrelsesformand for Wihlborgs Fastigheter, hvor han tidligere har været administrerende direktør, er en af de mest erfarne erhvervsledere på det skånske ejendomsmarked og har oplevet både økonomisk opsving og finansielle kriser fra virksomhedssiden.

 


16.40 Real Estate Øresund Award – prisoverrækkelse

Lotta Strömgren Jönsson, formand for juryen, formand for Centrum för Fastighetsföretagande
Susanne Rikardsson,
medlem af juryen, CEO Fastighetsägarna Syd
Sven Gustafsson,
medlem af juryen, udviklingschef, Malmø Kommune


16.55 OPSUMMERING OG EFTERFØLGENDE MINGEL


Tilmeld dig til Real Estate Øresund den 9. februar 2023 
Dag: torsdag 9. februar 2023
Tid: kl 9-17
Plads: Quality Hotel View, Hyllie, Malmö
Deltagerafgift: 3.595 DKK per person ekskl. moms. Øresundsinstituttets medlemmer deltager med to personer uden beregning og for yderligere deltagere er medlemsprisen 1.795 DKK per person ekskl. moms.
Tilmeldingsfrist: 30. januar 2023

Klik her for tilmelding
Læs program i pdf