Ny togstation er vigtig for by­udviklingsprojektet Culture ­Casbah i Malmøs Rosengård

I weekenden ruller persontrafikken i gang på Kontinentalbanan i Malmø, hvilket indebærer, at det for første gang er muligt at tage tog til og fra Rosengård. Stationen er en vigtig del af det strøg som Rosengård fastigheter vil udvikle med satsningen på byudviklingsprojektet Culture Casbah. Det mener adm. direktør Petra Sörling, som tror på at bygge lejligheder med mange værelser, men på færre kvadratmeter, og at virksomheden har unikke forudsætninger for at lykkes med satsningen.

Den 8. december indvies den nye togstation i Rosengård, og dagen efter starter persontogene med at køre på Kontinentalbanan i Malmø. Togtrafikken og stationen er vigtige for at styrke strøget, som Culture Casbah skal indgå i. Det mener Petra Sörling, adm. direktør for Rosengård fastigheter, der blev grundlagt forrige år for at realisere projektet.
– Vores forventning er ikke, at der sker noget natten over, man går ofte ikke af toget, hvis man ikke har en tilknytning hertil, eller hvis der ikke findes noget, man er nysgerrig på. Zlatan Court kommer sikkert til at lokke en del til, men vi skal fylde mere indhold i, hvilket kommer til at tage lidt tid, siger hun.

Læs hele interviewet på News Øresund her