Tilmeld dig konferencen Real Estate Øresund den 7. februar 2019 i Malmø – ejendomsbranchens mødested i Greater Copenhagen-regionen

Velkommen til Real Estate Øresund den 7. februar 2019 – Øresundsregionens mødested for samfundsudviklere og ejendomsaktører. Konferencen afholdes på Quality Hotel View i Hyllie, Malmø. Årets hovedtemaer er innovation, visioner og infrastruktur i Greater Copenhagen-regionen. Hertil kommer desuden vores faste tema om konjunktur og den seneste udvikling på ejendomsmarkedet i Øresundsregionen. Som deltager får du møde de ledende politikere fra København, Malmø, Lund og Helsingborg, som giver deres billede af udviklingen og fremtiden for Skånes største byer og Greater Copenhagen regionen. 

Uddrag fra programmet

TEMA: BYERNES VISIONER OG NY INFRASTRUKTUR

Key-note speakers:
København og Malmøs visioner, samarbejde og infrastruktur
Frank Jensen
 (S), overborgmester i København
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), borgmester i Malmø

Lund og Helsingborgs visioner som en del af Greater Copenhagen
Philip Sandberg (L), borgmester i Lund
Peter Danielsson (M), borgmester i Helsingborg

Femern Bælt-forbindelsen – regionens næste store byggeprojektClaus Baunkjær, CEO, Femern A/S
Den nye vej- og togtunnel mellem Danmark og Tyskland ventes at få tysk myndighedsgodkendelse i slutningen af 2018, og herefter kommer der sandsynligvis indsigelser som beregnes at tage to år at afgøre i den tyske domstol. Herefter kan byggeriet af det næste store infrastrukturprojekt i det nordlige Europa begynde. Claus Baunkjær er adm. direktør for det statslige danske Femern A/S og fortæller om hvordan projektet kommer at udvikles og hvilke investeringer som laves til havs og til lands.

 

2019 – et hændelsesrigt år i Greater Copenhagen-regionen
Johan Wessman, adm. direktør, Øresundsinstituttet
Jenny Andersson, senioranalytiker og projektchef, Øresundsinstituttet
Det dansk-svenske politiske samarbejde i Greater Copenhagen Committee ændrer karakter i 2019 når Region Halland bliver medlem og en ny dansk lov ændrer spillereglerne for de danske regioner. Samtidig fortsætter den danske og svenske stat med at udrede mulighederne at bygge en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør, imens København og Malmøs udredning af en Øresundsmetro er inde i sin fjerde fase. Malmöpendeln og den nye station, Rosengård, er netop indviet, og i 2019 indvies Metrocityringen i København mens højhastighedsbanen (250 km/h) mellem København og Ringsted står klar. På begge sider af Øresund pågår en række interessante byudviklingsprojekter. 2019 bliver et hændelsesrigt år i Greater Copenhagen-regionen.


TEMA: VISION OG INNOVATION INDENFOR BYUDVIKLING

 

BLOXHUB – Københavns nye innovationshub for holdbar urbanisering
Torben Klitgaard
, direktør, BLOXHUB
Helle Søholt, founding partner og CEO, Gehl.
Arkitekturen i Københavns nye landemærke, BLOX, har allerede skabt voldsom debat. Den anderledes bygning rummer ikke kun lejligheder og Danmarks Arkitekturcenter, men også et innovationshub BLOXHUB, som blandt andet finansieres af den filantropiske forening Realdania med en egenkapital på 22,5 milliarder kroner og som blandt andet udvikler eksperimenterende nybyggeri og bydele, samt bevarer historiske ejendomme. BLOXHUB arbejder gennem co-creation, et accelerator program og samarbejde indenfor blandt andet arkitektur, design og tech for at imødegå globaliseringen og de klimamæssige udfordringer.

Klik her for at tilmelde dig konferencen


TEMA: KONJUNKTUR

Real Estate Øresund giver dig et aktuelt billede af konjunkturudviklingen i Danmark, Sverige og Greater Copenhagen-regionen.

Dansk økonomi og konjunktur i Greater Copenhagen-regionen
Las Olsen
, cheføkonom, Danske Bank, København

Den danske konjunkturudvikling fortsætter med at vokse ligesom beskæftigelsen. Hvor meget hedere kan arbejdsmarkedet blive, eller er konjunkturudviklingen allerede i begyndende afmatning?

Svensk økonomi
Olof Manner, chef Swedbank Research
Svensk økonomi udviklere sig fortsat med høj tilvækst og lave renter, men nu aftager tilvæksten på et godt niveau imens Riksbanken forbereder at hæve styrerenten.


TEMA: EJENDOMSMARKEDET

Ejendomsmarkedet i København
Lau Melchiorsen, partner i Colliers Danmark giver et billede af ejendomsmarkedets udvikling i København, hvor antallet af handler dæmpedes på et højt niveau, med mange udenlandske investorer, herunder svenske ejendomsfirmaer.

 

Ejendomsmarkedet i Malmø, Lund og Helsingborg
Cecilia Nebel leder samtale om ejendomsmarkedets udvikling med:
Ulrika Hallengren, adm. direktør, Wihlborgs Fastigheter
Fredrik Dackheden, head of transactions, Croisette Real Estate Partners
Jarl Olsson, chef ejendomsrådgivning, Catella, Malmø


PRISUDDELING AF REAL ESTATE ØRESUND AWARD

Flere talere præsenteres om kort tid

 

 

 

 

 


Real Estate Øresund 2019

Plats: Quality Hotel View, Hyllie, Malmø
Dato: 7. februar 2019
Tid: kl. 09.00-17.00 med efterfølgende mingle
Registrering: fra kl. 08.15
Deltagerafgift: 3.195 DKK / 4.295 SEK per person ekskl. moms.

Øresundsinstituttets medlemmer deltager med to gratis pladser og derefter med nedsat pris på 1.395 DKK / 1.895 SEK per person ekskl. moms.

Real Estate Øresund 2019Plats: Quality Hotel View, Hyllie, Malmø
Dato: 7. februar 2019
Tid: kl. 09.00-17.00 med efterfølgende mingle
Registrering: fra kl. 08.15
Deltagerafgift: 3.195 DKK / 4.295 SEK per person ekskl. moms.

Øresundsinstituttets medlemmer deltager med to gratis pladser og derefter med nedsat pris på 1.395 DKK / 1.895 SEK per person ekskl. moms.

Klik her for at tilmelde dig konferencen


Er du ikke medlem af Øresundsinstituttet?

Vil du være en del af Øresundsinstituttets dansk-svenske netværk og deltage i vores netværksmøder, få gratis adgang til Real Estate Øresund, adgang til vores analyser og daglige nyheder fra vores regionale nyhedsbureau News Øresund? Så bliv medlem af Øresundsinstituttet!

Klik her for at se hvilke fordele et medlemsskab giver dig

Klik her for at kontakte Øresundsinstituttet om medlemsskab

Interessen for vores dansk-svenske region og for at blive medlem af Øresundsinstituttet vokser. Vores medlemmer repræsenterer alle dele af samfundet. Nogle eksempler: Erhvervsministeriet, Utrikesdepartementet i Sverige, Region Skåne, Region Hovedstaden, Region Sjælland, København, Malmø, Lund, Helsingborg, Helsingør, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier, Malmö Universitet, Ikano, Ideon Open, Wihlborgs, Castellum, Vestas, Ferring, Peab, Fastighetsägarna Syd, Öresundsbro Konsortiet, Medicon Village, Medicon Valley Alliance, Copenhagen Airport, Copenhagen Malmö Port, Ritzau, Boozt Fashion, IKEA…


ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk analyse- og videnscenter, som samler over 100 aktører fra erhvervslivet, det offentlige og vidensinstitutioner med målet at styrke kendskabet til samfundsudviklingen på begge sider af Øresund. Som medlem af Øresundsinstituttet bliver du en del af vores stærke dansk-svenske netværk – og får adgang til netværksmøder, fakta, analyser og nyheder om udviklingen i Greater Copenhagen regionen.