News Øresunds ugebrev uge 48

Klik her for at læse det danske ugebrev uge 48

Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 48


Hovedoverskrifter:

Trafikverket foreslår milliardsatsning på Øresundsbroens svenske landanlæg

I det forslag om en ny national infrastrukturplan for 2022-2033, som Trafikverket præsenterede i tirsdags, indgår der tiltag for cirka en milliard svenske kroner for at forbedre jernbanekapaciteten over Øresundsbroen. Linus Eriksson, adm. direktør for Øresundsbro Konsortiet, har tidligere i år fremhævet behovet og ser Trafikverkets forslag som et vigtigt skridt for at kunne håndtere stigende gods- og rejsestrømme over Øresund.


Danmarks tredje største medicinalvirksomhed skal have ny direktør

Efter to år på posten stopper Catherine Mazzacco med øjeblikkelig virkning som adm. direktør i LEO Pharma.


Wihlborgs køber to nye kontorejendomme i Danmark

Tre kontorbygninger på sammenlagt 7.600 kvadratmeter i Herlev samt 15.000 kvadratmeter fordelt på fire bygninger i Birkerød. Sådan ser det svenske ejendomsselskab Wihlborgs seneste køb i Danmark ud. Begge erhvervelser er placeret i områder, hvor virksomheden allerede er aktive.

 

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds danske ugebrev

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds svenske ugebrev


News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.