Interview med Krise Junge-Stevnsborg – Dansk chef sætter pris på svensk kulturs åbenhed for samarbejde og samtænkning

To nye udstillinger åbnede på Malmö Konstmuseum i juni. Chefen, danske Kirse Junge-Stevnsborg, er meget tilfreds med resultatet. Hun ser blandt andet fordele i den svenske måde at samarbejde og samtænke i forhold til at udvikle udstillinger og bredere kulturtilbud. Og at fokus er på at gøre kunst tilgængeligt for flere.

Det er en lun junidag. Malmö Konstmuseum har netop åbnet dørene til to nye udstillinger. Den ene udstilling rummer udvalgte værker fra museets samling, der består af 40.000 forskellige værker. Malerier, skulpturer, møbler og kunsthåndværk fra 1500-tallet frem til nutid er opstillet stilhistorisk i områder efter de forskellige epoker.
– Udstillingen er opbygget kronologisk, men vi har også, sammen med blandt andet formidlere, forskere, kunsthistorikere og forfattere, udarbejdet flere formidlingsspor efter forskellige temaer, fortæller Kirse Junge-Stevnsborg, chef for Malmö Konstmuseum, når hun viser rundt i den nyåbnede udstilling ”Samlingen”.

Der dufter af maling og nylagt trægulv. Væggene er malet i stærke farver, som markerer de forskellige epoker og de besøgende kan tage en af de mange infofoldere og følge et temaspor igennem udstillingen.
– Den tidligere samlingsudstilling åbnede for snart halvtreds år siden, så der var et behov for at fornye og udvikle måden at vise værkerne på, siger Kirse Junge Stevnsborg og fortæller at de har samarbejdet med den danske udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Kirse Junge-Stevnsborg kommer selv fra Danmark og har arbejdet på flere danske og svenske museer og kunstinstitutioner. Hun har tidligere været chef for Gävle Konstcentrum og Den Frie Udstillingsbygning i København, og var som kurator med til at åbne Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

 

(News Øresund – Thea Wiborg)

Læs hele interviewet på News Øresund