News Øresunds ugebrev uge 47

Klik her for at læse det danske ugebrev uge 47

Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 47


Hovedoverskrifter:

Magdalena Andersson gik af efter bare syv timer som statsminister – Miljöpartiet forlod regeringen

Sveriges Riksdag valgte en ny statsminister onsdag formiddag. Den nye socialdemokratiske partileder Magdalena Andersson fik ikke et flertal imod sig ved afstemningen og blev dermed Sveriges første kvindelige statsminister. Men kort tid efter blev regeringens finanslov stemt ned i Riksdagen, hvilket ledte til at regeringspartneren Miljöpartiet forlod regeringen.


Sveriges socialdemokratiske regering skal styre under en borgerlig finanslov

Samme dag som Magdalena Andersson (S) blev valgt til statsminister var der afstemning om regeringens finanslov. Den blev ikke godkendt af Riksdagen. Det blev i stedet det alternative budgetforslag fra de tre borgerlige partier Moderaterna, Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna som fik flest stemmer.


Tredje vaccinedosis anbefales nu til alle svenskere

I onsdags gik den svenske regering ud med en anbefaling om, at alle, der hidtil har modtaget deres to vaccinedoser mod covid-19, bør blive revaccineret med et tredje stik. Den tredje dosis skal tages seks måneder efter den anden injektion. I dag tilbydes alle over 65 år en tredje dosis, og de, der kommer næst i rækken, er personer mellem 50-64 år og dem, der er i medicinske risikogrupper.

 

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds danske ugebrev

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds svenske ugebrev


News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 1