News Øresunds ugebrev uge 43

Klik her for at læse det danske ugebrev uge 43

Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 43


Hovedoverskrifter:

De fik job i København under dansk-svensk jobmesse

Sveriges Nordenminister Norden Anna Hallberg (S) var en af de over 700 besøgende på den dansk-svenske jobmesse, der blev afholdt i Malmø onsdag. “Jeg har set, at der er en enorm vilje til at få svenskerne til København og svenskerne til at pendle over broen,” sagde hun. To andre besøgende var Nahed Kassem og Shabnam Taherifar, som tog hjem fra messen med underskrevne ansættelseskontrakter hos danske Forenede Hotelservice.


“Det er oplagt at få svenskerne tilbage”

DGI Byen konferencecenter og hotel i København var til stede på den dansk-svenske jobmesse i Hyllie for at forsøge at finde personale inden for en bred vifte af områder, herunder kokke, servicepersonale, lyd- og lysteknikere.


Aktuelt i Øresundsdebatten uge 43: Dansk-svensk jobmesse og dansk mangel på arbejdskraft i fokus

Dansk mangel på arbejdskraft og den dansk-svenske jobmesse i Hyllie har domineret nyhedsugen og den seneste Øresundsdebat. Ligeledes er forskellene mellem det svenske og danske sundhedsvæsen og HH-forbindelsen endt i fokus for debatten. News Øresund følger og samler ugentligt debatartikler og dybdegående reportager og interviews med relevans for Øresundsregionen.

 

 

 

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds danske ugebrev

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds svenske ugebrev


News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.