Karen Ellemann vil forny Nordisk Ministerråd – “De problemer, der skal løses, skal være styrende for, hvordan vi arbejder”

Efter et halvt år som generalsekretær for Nordisk Ministerråd understreger den tidligere danske Venstre-politiker Karen Ellemann, at rådet skal styres på en ny måde. De behov og spørgsmål, der skal løses, bør være styrende for dagsordenen, ikke bureaukratiske regler. Hun fortæller, at hun har rejst rundt i Norden for at lære de fælles nordiske institutioner at kende, og i denne uge sluttede hun af med at besøge den svenske Almedal-ugen i Visby på Gotland. Her deltog hun i en rundbordsdiskussion arrangeret af det regionale dansk-svenske politiske samarbejde Greater Copenhagen.

– Rundbordsdiskussionen med Greater Copenhagen var alletiders, siger Karen Ellemann til News Øresund: “Jeg ved, at der er mange, som ønsker, at der dannes et formelt transportministerråd. Men det er ikke sådan, at transportministrene ikke mødes, det foregår bare mere uformelt.

Karen Ellemann har været generalsekretær for Nordisk Ministerråd siden 1. januar i år. Inden da havde hun en lang politisk karriere bag sig i det liberale danske parti Venstre, hvor hun bestred en række ministerposter: Indenrigsminister, socialminister, miljøminister, ligestillingsminister og flere gange minister for nordisk samarbejde. Hun har også været medlem af Nordisk Råd. I sin tid som Venstre-politiker kritiserede Karen Ellemann Nordisk Ministerråd. Nu er hun rådets øverste chef.

Læs hele nyheden på News Øresund