E-handelsvirksomheden Boozt ønsker at regionen skal blive et “The Bay-area”

Med hovedkvarter i Hyllie og lager i Ängelholm har e-handelsvirksomheden Boozt gode muligheder for at operere som en Øresundsvirksomhed. Desuden har virksomheden en overvejende dansk ledelse, og næsten hver fjerde medarbejder er bosat i Danmark. I Malmø konkurrerer virksomheden om de samme talenter i tech-branchen som f.eks. IKEA og tech-virksomhederne. Det er vigtigt at opretholde kvaliteten af uddannelserne på Lund og Malmøs universiteter for at lette Boozts fortsatte ekspansion, mener adm. direktør Hermann Haraldsson.

Hermann Haraldsson er islandsk adm. direktør for e-handelsvirksomheden Boozt i Hyllie, og han er en af de mange medarbejdere, der pendler til arbejdet fra Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 2007 i Malmø med dansk kapital. Med en overvejende dansk ledelse, to danske virksomheder som hovedaktionærer, hovedkvarter i Malmø og børsnotering i Stockholm kan Boozt opfattes som både en dansk og en svensk virksomhed. Men Boozt ser sig selv primært som en Øresundsvirksomhed, og når man spørger om, hvordan Malmø kan udvikle sig som erhvervsby, vælger Hermann Haraldsson at se det fra et regionalt perspektiv.

– Jeg synes, at det snarere end at udvikle Malmø som en forretnings by handler om at sikre, at regionen bliver integreret. Der bør være mere fokus på at opbygge regionen i fællesskab. Der bliver ikke gjort nok for at sikre infrastruktur og transport, siger han, men forklarer, at takket være beliggenheden i Hyllie er det nemt for de danske medarbejdere hos Boozt at komme på arbejde.

(News Øresund – Erik Ottosson)

Læs hele artiklen her