Svensk for kulturchefer – danskere i Malmø søger sprogets poesi

I løbet af foråret har ti danske kulturchefer og kulturarbejdere i Malmø deltaget i et fælles kursus for at forbedre deres svenske sprog. Målet er at finde poesien i sproget – og at udveksle erfaringer om, hvordan det egentlig er at arbejde i Sverige.

Inden for dørene på Teaterhögskolan i Malmö sidder syv ud af ti personer, som for nylig har afsluttet den sidste af seks svensklektioner sammen. Alle er kvinder, alle er danske og alle arbejder i kultursektoren i Malmø eller Skåne – de fleste af dem som chefer.

Her sidder Malmö Stadsteaters teaterchef, koncerthusets adm. direktør og chefen for koncerthuset og publikumsudviklingschefen for Malmö Live Konserthus, Region Skånes kulturchef, Form/Design Centers adm. direktør, Malmö Konstmuseums kurator og dagens vært: rektoren for Teaterhögskolan. Prefekt for Konsthögskolan er allerede gået, mens Malmö Konstmuseums direktør og Region Skånes kultur- og sundhedsstrateg ikke kunne deltage i dagens undervisning.

Svenskkurset, som de selv har taget initiativ til, er ikke de 10’s første kontakt. Fra tidligere har de allerede en Facebook-gruppe for danske chefer i Malmø.

– Vi har set hinanden siden 2019, siger Ditte Maria Bjerg, der er rektor for Teaterhögskolan.

– Da jeg var ny, var jeg meget glad for at kunne tale med en anden om, hvordan det er at være dansk chef i Malmø, hvilke kulturelle forskelle der er. Jeg fik gode tips og råd, f.eks. om at tale langsommere, fortsætter Maria Frej, adm. direktør og koncerthuschef for Malmö Live Konserthus.

(News Øresund – Anna Palmehag)

Læs hele reportaget her