Corems chef for bæredygtighed: “Jeg tror, bæredygtighedsarbejdet vil blive mere forretningskritisk”

Af de ejendomsselskaber med mere end 50 ansatte, der har kontor i Skåne, har 86 procent en bæredygtighedschef. Omkring hver tredje virksomhed har en bæredygtighedschef i ledergruppen. På den anden side har få blandt mindre ejendomsselskaber med færre end 50 ansatte en bæredygtighedschef. Det er nogle af resultaterne af en rapport om bæredygtighedsarbejdet i Skånes ejendomsbranche, som Øresundsinstituttet har udarbejdet på vegne af Sparbanken Skåne.

Afhængigheden af eksterne finansfolk betyder, at det er almindeligt at have bæredygtighedschefer i ejendomsbranchen, siger Corems bæredygtighedschef Teresa Mattisson, og hun mener, at næste skridt bliver, at bæredygtighedsarbejdet bliver delt mellem dem, som arbejder med rapportering og governance, samt dem, der leder projekter og driver udvikling fremadrettet. Presset på finansfolk med hensyn til bæredygtighedsspørgsmål forventes at stige yderligere med det nye EU-klassificeringssystem.

Ejendomsselskabet Corem ejer og administrerer hovedsageligt erhvervsejendomme i Stockholmsområdet, men er også aktivt i storbyområder i Sverige og Københavnsområdet.

Teresa Mattisson tiltrådte for omkring fem år siden en nyudnævnt stilling som chef for bæredygtighed i boligselskabet Klövern. (Corem købte Klövern i 2021, men solgte størstedelen af ejerskabet til Nrep i en handel, der blev gennemført i juli 2023).

– I 2018 indså Klövern, at bæredygtighed bliver et vigtigere emne og besluttede at ansætte en bæredygtighedschef. Den rolle tog jeg så med mig ind i Corem, fordi virksomheden ikke havde en sådan chef, siger hun.

Ifølge opgørelsen af rapporten Hållbarhetsarbete i Skånes Fastighetsbransch har 86 pct. af alle ejendomsselskaber, med hovedkontor eller kontor i Skåne med 50 eller flere ansatte, en bæredygtighedschef.

Vægten af rollen som bæredygtighedschef er vigtig i branchen

Ifølge Teresa Mattisson adskiller ejendomsbranchen sig fra mange andre brancher ved, at den er så afhængig af ekstern finansiering. Dette er efter hendes mening en af grundene til, at rollen som bæredygtighedschef er mere almindelig her end i andre brancher.

– Bæredygtighed bliver et stadig vigtigere og mere integreret emne, så den ekspertise er nødvendig, men det er vægten af din rolle og personlighed også, fordi du skal kunne møde investorer og finansfolk. Så jeg tror, at rollen som bæredygtighedschef er mere almindelig i ejendomsbranchen end i andre brancher, hvor man måske har andre roller med forskellige typer bæredygtighedsfokus, siger Teresa Mattisson.

Læs interviewet på News Øresund

 

Interviewet er publiceret i rapporten om Hållbarhetsarbetet i Skånes Fastighetsbransch den 4. oktober 2023, som er udarbejdet af Øresundsinstituttet på vegne af Sparbanken Skåne.