Læs News Øresunds ugebrev for uge 20

I denne uge kom der et positivt budskab til de danske ejere af sommerhuse i Sverige, som længe har haft svært ved at få alt fra internet via fiber og bibliotekskort til kundekort i supermarkederne, fordi de ikke har et svensk personnummer. Riksdagen har nu besluttet, at udenlandske sommerhusejere kan søge om et samordningsnummer – som fungerer på samme måde som et personnummer. Men interesseorganisationen Danske Torpare jubler endnu ikke, og vil se, hvordan de nye regler fungerer i praksis.


Region Blekinge ansøger om medlemskab i Greater Copenhagen


Skyskraber med luksuslejligheder skal opføres i Västra hamnen i Malmø


Flere danska indlæg i den aktuelle Øresundsdebatten


CBS fortæller om ny life science-specialisering på offentligt webinar


Klik her for at læse det danske ugebrev uge 20

Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 20

News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.