Vasakronan vil vokse med flere byggeprojekter i Malmø

Flere byggeprojekter i form af nye kontorbygninger i Malmø. Sådan ser ejendomsaktøren Vasakronans fremtidige satsninger ud. De har to igangværende projekter i regionen, et i Hyllie og et ved Triangeln. Virksomhedens andet fokus er på butikslokaler i city, hvor udviklingen går mod at skabe flere oplevelser for de besøgende. Regionschef Anna Stenkil tror på flere nichebutikker og butikker med et mindre areal.

Den svenske ejendomsaktør Vasakronan fokuserer lige nu på projektudvikling i hele Sverige. I Øresunds regionen indbefatter det de to kontorbyggerier Hyllie Connect og Priorn, ved Triangeln, og virksomheden vil satse yderligere.
– For første gang har vi projekter i gang i alle regioner samtidig, og en projektportefølje på ca. 15 milliarder svenske kroner. Vi har altid arbejdet med projekter, men ikke i den her størrelsesorden. Hernede har vi lige nu to i gang, og vi kommer til at arbejde endnu mere med projekter. For at øge omfanget af projektudvikling og for at kunne være med i tidligere fase, har vi tilpasset vores organisation, siger Anna Stenkil, regionschef for Øresund hos Vasakronan.
Fokus er rettet mod city eller stationsnære områder. Hyllie og Nyhamnen, omkring Malmø centralstation, er to områder virksomheden fremover gerne vil investere i. Ejendommene udvikles med henblik på længerevarende ejerskab. Vasakronan ejes i lige dele af Första, Andra, Tredje og Fjärde AP-fonden, der er en statslig pensionsfond.
– Vores ejere skal sikre pensionssystemets finansiering på længere sigt. Opgaven de har givet os, er derfor at levere et højt og stabilt afkast over tid, penge som skal komme Sveriges pensionister til gode. Derfor arbejder vi langsigtet og når vi projektudvikler gør vi det ikke for at sælge videre, men henblik på længerevarende ejerskab, siger Anna Stenkil.
Bygger I på spekulation?
– Det gør vi i en vis udstrækning, men sjældent, siger hun.

| Læs hele interviewet på News Øresunds hjemmeside |