Tempo Øresund 17 november i Helsingborg: Mød Novo Nordisk Fondens direktør Birgitte Nauntofte som taler om forskning, kvartalskapitalisme og langsigtet ejerskab

Er hurtigt det samme som fremgangsrigt? Er langsomt det samme som langsigtet? I en tid, hvor virksomheder har brug for at øge produktiviteten for at kunne overleve, politikere planlægger højhastighedsjernbaner og medierne fokuserer på hurtige nyheder, er der samtidigt stigende interesse for det langsomme med slow cities og slow food. Lunds Universitets Center for Øresundsstudier og Øresundsinstituttet inviterer i fællesskab til en konference om tempoet i nutiden med fokus på Øresundsregionen. På konferencen møder du blandt andet Novo Nordisk Fondens direktør Birgitte Nauntofte

På konferencen kan du møde Novo Nordisk Fondens direktør Birgitte Nauntofte. Fonden er hovedejer i de succesfulde danske virksomheder Novo Nordisk og Novozymes, der er udviklet gennem mange års forskning og begge er børsnoteret. Som hovedejer sikrer fonden, at de to virksomheder kan have en langsigtet strategi, også når de møder mere kortsigtede krav om økonomisk afkast fra markedet. Novo Nordisk Fonden er via datterselskabet Novo A/S også en langsigtet investor i nye medicinal- og biotekvirksomheder samtidig med at fonden årligt donerer store beløb til blandt andet forskning. Ifølge en ny strategi skal de årlige udbetalinger stige fra det nuværende niveau på 785 millioner kroner til 1,5 milliarder frem til 2018.

Forskning, kvartalskapitalisme og langsigtet ejerskab
Birgitte Nauntofte
direktør Novo Nordisk Fonden

---

Flere talere på programmet

Den permanent opkoblede by som varemærke
Han ser byen som en moderne platform, der vender udfordringer til muligheder. Joakim Jardenberg, internetchef hos Helsingborg kommune, viser, hvordan Helsingborg blandt andet tilbyder fri wifi for at give indbyggere, besøgende og erhvervslivet bedre service samtidig med, at byens varemærke får en ny dimension.

At fange trends og forbrugere
Når Ikea udvikler sortimentet tager de udgangspunkt i livet i hjemmet. De forskellige trends, der findes både på mikro- og makroniveau samt drømme og efterspørgsel på forskellige markeder. Hvilke behov skaber den hastigt forandrede verden de kommende år? Jutta Viheriä, Project manager Vitality hos Ikea, giver os svar på spørgsmålet.

Ro som turistmål
Fra Eurovisiondirektør i København til at promovere landlige oaser. Martin Bender er ny direktør for VisitSydsjælland-Møn. Til konferencen fortæller han, hvordan VisitSydsjælland-Møn markedsfører provinsens ro med strande, herregårde og naturoplevelser, men også hvordan efterspørgslen forandres, når stadig flere ønsker en aktiv ferie.

Langsomme destinationer for bæredygtig turisme?
Slow food og slow cities er begreber, som i stigende omfang anvendes for at beskrive visse typer af turistoplevelser og turismedestinationer. Med hvad betyder de to begreber egentlig? Hvor kommer tankerne fra og i hvilken sammenhæng er de udviklet? Begreberne er ofte koblet sammen med økoturisme og bæredygtig udvikling af turismen. Hvordan ser denne relation ud og hvad betyder langsomhed i denne sammenhæng? Dette er nogle af spørgsmålene, der tages op af Jan-Henrik Nilsson, lektor ved Lunds Universitet.

Moderator: Matilda Alborn
Konferencens moderator er en kendt skånsk radioprofil og entreprenør, der står i spidsen for det nystartede M&M Stories med ambition at udvikle såvel nye radioprogrammer, liveudsendelser som podcasts.

Flere talere annonceres snart

|  Tilmeld dig  |

---

Information om konferencen

Plads: Dunkers kulturhus, Kungsgatan 11 Helsingborg
Tid: den 17. november kl. 9.00-16.00 med registrering fra kl. 08.30
Tilmelding: mail til mia.krokstade@cors.lu.se
Deltagerbetaling: konferensen er gratis, men der er et begrænset antal pladser

---

Arrangører:

LUNDS UNIVERSITETS CENTER FOR ØRESUNDSSTUDIER er en netværksorganisation med målsætning om at skabe møder mellem forskere med interesse for: dansk historie, kultur og det danske samfund, Øresundsregionen samt dansk-svenske relationer. Forskningen udvikles kontinuerligt gennem kontakter mellem danske og svenske forskere. Vores netværksarbejde har forskellige former, eksempelvis seminarier og workshops, dansk-svenske konferencer om aktuelle temaer, bogudgivelser samt forskningsprojekter.

ØRESUNDSINSTITUTTET er et dansk-svensk videncenter som gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Organisationen drives uden henblik på at skabe overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner og det private erhvervsliv.

www.cors.lu.se  |   www.oresundsinstituttet.org   |   www.newsoresund.org