Svenske Castellum vil vokse i København gennem opkøb og projektudvikling

Efter sidste års storindkøb af Norrporten har Castellum en bestand på 5,3 milliarder svenske kroner i Danmark opdelt i to dele, en vest-portefølje og en city-portefølje. Det ser Bettina Lange, som siden foråret er firmaets regionchef i Danmark, som en fordel eftersom det giver risikospredning. Fremover vil firmaet satse på projektudvikling af lagre og kontorer i Storkøbenhavn. I 2019 planlægger de desuden at have driften i Danmark i eget regi, efter at den har været kørt gennem eksterne aktører imens firmaet har fokuseret på at opbygge den interne struktur.

Det er halvandet år siden handlen, hvor Castellum købte Norrporten af AP-fonden, gik igennem. For den danske portefølje indebar handlen et tilskud på syv nye ejendomme i områder som Castellum, og det tidligere datterselskab Briggen, tidligere ikke havde satset på.
– Jeg synes at det er en fordel for vi har en risikospredning og kritisk masse begge steder. Det er ikke sådan, at den ene portefølje vinder over den anden. Prestigeejendommene er interessante som handelsobjekter, men de giver et lavere afkast end Vest-porteføljen. Der er faktisk et bedre afkast per satset krone i Vest-porteføljen, men risikoen er mindre i centrum hvor flere vil lokalisere sig. Det er et godt miks med to så forskellige porteføljer, og at det fungerer med samme organisation og drift til begge, siger Bettina Lange, som siden maj i år er regionschef for Castellum i Danmark.

| Læs hele interviewet på News Øresunds hjemmeside |