Skånes Landshøvding er bekymret over boligmarkedet

Länsstyrelsens rapport viser at der er brug for flere boliger i Skåne og at byggeriet øger, samtidig bekymrer landshøvding Anneli Hulthén sig for om markedet er på vej til at toppe. Boligbyggeriet har været et vigtigt punkt på hendes agenda når hun har besøgt Skånes kommuner under hendes første år på posten.

En af den svenske, statslige myndighed Länsstyrelsens vigtigste opgaver er at være mødested og fremme samarbejdet indenfor länet. Det mener landshøvding Anneli Hulthén, som har siddet et år på posten som myndighedens øverste chef i Skåne.
– Vi er en så tilpas kompakt region, at vi burde kunne samarbejde endnu mere end vi gør i dag. Afstandene i Skåne er små, siger jeg som kommer fra Gøteborg.
Da statsminister Stefan Löfven (S) i august meldte ud at syv myndigheder skulle flyttes ud i landet havnede ingen af dem i Skåne. Der tales desuden ofte om at der brug for flere infrastruktursatsninger i denne region, herunder yderligere en fast forbindelse over Øresund.
– Det er ingen god idé at sidde hernede og jamre sig. Jeg ved ikke, hvor gode vi er til at udmærke os i Skåne. Jeg tror at man må bestemme sig for en kommunikationsstrategi, hvad det er man helst vil, siger Anneli Hulthén.

Hun havde lige afsluttet sit syv år lange erhverv som borgmester i Gøteborg, da hun forrige år blev udset til landshøvding i Skåne.
– Året er gået meget hurtigt. Det har været spændende, både erhvervsmæssigt at skifte retning og privat, at bytte livet i Gøteborg ud med livet i Skåne. Jobmæssigt er det anderledes, jeg har altid været vandt til at arbejde sammen med andre og forhandle. Det her er en myndighed med ret strikte direktiver omkring hvad der skal gøres som en anden allerede har bestemt, siger hun.
Den politiske baggrund inkluderer også at hun har været medlem af Riksdagen og siddet i Europaparlamentet. Er det svært ikke længere at udtale sig politisk?
– Jo, det er det. Det er klart, eftersom jag har været så aktiv som jeg har været, forsøger jeg at tænke på det, siger Anneli Hulthén.

| Læs hele interviewet på News Øresunds hjemmeside |