News Øresunds ugebrev uge 41

Klik her for at læse det danske ugebrev uge 41

Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 41


Hovedoverskrifter:

Arbejdsløsheden i Sverige falder – mangel på arbejdskraft bliver stadig tydeligere

Ved udgangen af september var den svenske arbejdsløshedsprocent faldet til 7,5 procent fra 9,0 procent i samme måned sidste år. I Skåne var arbejdsløsheden 9,5 procent i september, hvilket også er et fald i forhold til september sidste år. Selv om arbejdsløsheden nu er faldende, er den stadig på et højt niveau, især i Skåne. Samtidig advarer Arbejdsförmedlingen nu om en voksende mangel på arbejdskraft i mange dele af landet. Kokke, ingeniører, sundhedspersonale og tjenere er blandt de erhverv, hvor arbejdsgiverne har svært ved at finde personale, oplyser analysechef Annika Sundén fra Arbetsförmedlingen i en pressemeddelelse.


Rekordstor arbetskraftsbrist i Danmark og historisk lav arbejdsløshed

Efter genåbningen af samfundet i Danmark, har der været et stort behov for arbejdskraft og flere brancher oplever mangel. Danmarks Statistiks Konjunkturbarometer viser, at en tredjedel af serviceerhvervene mangler arbejdskraft og for turistbranchen er det 63 procent af virksomhederne. Men også bygge- og anlægsbranchen mangler hænder. Næsten halvdelen af virksomhederne har svært ved at finde den arbejdskraft, som de har brug for, hvilket er den højeste andel i statistikkens historie, ifølge Danmarks Statistik. Samtidig var arbejdsløsheden i august på det laveste niveau siden januar 2009.


Havredriksproducenten Oatly etablerer nyt forskningscenter i Lund – skal på sigt beskæftige 100 forskere

Milliardvirksomheden og havredriksproducenten Oatly investerer i et nyt forsknings- og innovationscenter i Lund. Virksomheden, der er noteret på børsen i New York, har i dag hovedkontor i Malmø og produktion i Landskrona.

 

 

 

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds danske ugebrev

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds svenske ugebrev


News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.