News Øresunds ugebrev uge 39

Klik her for at læse det danske ugebrev uge 39

Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 39


Hovedoverskrifter:

Kraftig stigning i antallet af togpassagerer over Øresund i sidste uge

Antallet af passagerer, som rejser med Øresundstoget mellem Danmark og Sverige, steg med 23 procent til 161.235 i sidste uge. Ifølge Skånetrafiken er det først og fremmest i weekenderne, hvor rejserne stiger. På tre måneder er antallet af passagerer, som tager toget over Øresundsbroen, blevet fordoblet. En forandring, som sammenfalder med, at Danmark og Sverige gradvist har afskaffet coronarestriktionerne. Nu nærmer passagertallene sig niveauet fra 2019. Ifølge Skånetrafiken var antallet af passagerer over Øresundsrbron 24 procent lavere i sidste uge sammenlignet med en normaluge i 2019. I starten af 2021 lå de ugentlige rejser som mest 87 procent under.


Heimstaden køber ejendomme for 92 milliarder svenske kroner i Sverige, Danmark og Tyskland

Heimstaden køber 599 ejendomme af Akelius for 92,5 mia. svenske kroner. Det indebærer, at virksomheden udvider sin ejendomsportefølje i Sverige, Danmark og Tyskland med 28.776 lejligheder. Omkring 10.000 af boligerne er placeret i Sverige og omkring 1.000 i Danmark. Hamborg bliver et nyt marked for Heimstaden, mens tilstedeværelsen i Danmark bliver styrket efter det seneste års danske erhvervelser svarende til omkring 25 mia. svenske kroner.


Forsea nærmer sig 2019 års rejseniveau på færgerne mellem Helsingør og Helsingborg

Rederiet ForSea rapporterer om en stigning i antallet af biler mellem Helsingør og Helsingborg med 23 procent under sommerperioden juni-august 2021 sammenlignet med samme periode sidste år. Antallet af rejsende som ”turer” mellem de to byer er steget med 117 procent mens antallet af biler ved weekendrejser mellem landene er steget med 87 procent. Bilrejserne fra Danmark til Sverige er ifølge ForSea i princippet tilbage på 2019 års niveau mens de svenske rejsende ikke er begyndt at tage bilen over det nordlige Øresund i samme udstrækning. De tager i stedet en dagstur i Helsingør.

 

 

 

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds danske ugebrev

Klik her for et gratis abonnement på News Øresunds svenske ugebrev


News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.