Nasdaq-chef i København: Private investorer øger investeringer i life science, mens de institutionelle investorer fortsat er tilbageholdende

Investeringslysten i life science-branchen er stigende blandt private investorer, mener Carsten Borring, som er Head of Listings & Capital Markets ved Nasdaq i København. Private investorer tager en større risiko og investerer mere sammenlignet med for fem år siden. Men kapitalrejsningsklimaet kunne blive bedre – særligt i den danske del af Medicon Valley – hvis institutionelle investorer såsom pensionskasser gik mere ind i small-cap-markedet ligesom i Sverige, mener han.

Investerings- og kapitalrejsningsklimaet i life science-branchen er inde i en god periode. Det mener Carsten Borring, som er Head of Listings & Capital Markets ved Nasdaq i København.

– Det bliver bedre og bedre dag for dag, siger han.

De positive takter omkring investeringer i branchen er en klar tendens for tiden, hvilket også er blevet påpeget af banker og analysehuse.

Det hænger ifølge Carsten Borring sammen med, at private og professionelle investorer – særligt i Danmark, men også i Sverige – i større udstrækning over de seneste fem år har taget en større risiko, end de plejer og investerer mere i sektoren.

Den stigende investeringsaktivitet markerer derved et skred fra 10 år siden, hvor det har været sværere at rejse kapital til tidligere life science-selskaber, fordi de har lang vej til markedet, og derved er forbundet med højere risiko.

Men nu er både private og stærke professionelle investorer virkelig kommet på banen og driver udviklingen, understreger Carsten Borring, som har arbejdet i børsbranchen i 20 år og var med til at børsnotere den store danske medicinalvirksomhed H. Lundbeck i 1999.

Læs hele interviewet på News Øresund
Foto: News Øresund