Interview med Kerstin Jakobsson: Nye bygninger på Medicon Village lokker flere virksomheder og kompetencer til

Science parken Medicon Village i Lund er en mødeplads. Det mener Kerstin Jakobsson, adm. direktør i Medicon Village Innovation AB. Den nye bygning The Spark har udvidet mulighederne for at mødes i et innovativt life science-miljø, mener hun. På knap ti år er science parken blevet hjemsted for mere end 170 virksomheder og organisationer samt 2600 ansatte inden for forskning, udvikling og servicetjenester.

En af Lunds science parker fortsætter fremgangen.

Siden åbningen af den nye bygning The Spark i 2019, er den blevet arbejdsplads for cirka 70 virksomheder og 500 ansatte.

Omtrent halvdelen af dem er omflytninger internt i Medicon Village. Den anden halvdel er nytilkomne. Det fortæller Kerstin Jakobsson, der er adm. direktør i Medicon Village Innovation AB. Dermed rummer science parken i dag cirka 2.600 ansatte og 170 virksomheder.

Blandt dem er Lunds universitet, Region Skåne og Lunds kommune, men også flere private tjenestevirksomheder. Desuden har flere biotekvirksomheder hjemme i Medicon Village, hvor nogle af dem er Alligator Bioscience, Genovis og SenzaGen.

Navnet på den nye bygning The Spark refererer til gnisten, der opstår på mellem mennesker, forklarer Kerstin Jakobsson.

– Det er her, møderne er – møderne mellem individer, som giver den her gnist, som gør, at man får en god idé, siger hun.

Kerstin Jakobsson forklarer, at forskning møder det offentlige og det private erhvervsliv i en treenighed i Medicon Village, og hun mener, at denne kombination af virksomheder, som kan få idéer til at vokse, er særlig.

The Spark-bygningen omfatter 17.000 kvadratmeter fordelt på syv plan med åbne arbejdsstationer, mindre og større kontorer samt konference og -mødelokaler.

Kontorkomplekset The Spark er derfor nyeste skud på stammen i Medicon Village. Ud af de i alt 132.000 kvadratmeter på science parkens område er mere end 65.000 kvadratmeter anvendt til laboratorier.

Derudover findes spisesteder, en sportshal og et træningscenter. Udvidelsen af science parken betyder også en udvidelse af mødepladsen.

I efteråret bød Medicon Village også velkommen til Perituskliniken – en ny privatdrevet kræftklinik på science parkens område.

Klinikken fokuserer indtil videre primært på behandling af prostakræft og kan håndtere omkring 50 patienter om ugen til behandling og undersøgelse.

Foruden Perituskliniken er planlægningen af en anden kræftklinik i gang på området med omkring en kvart milliard svenske kroner i støtte fra Julie og Hans Rausing – sidstnævnte er barnebarn til Tetra Pak-grundlæggeren Ruben Rausing.

(News Øresund – Camilla Neve Lieknins & Kristoffer Dahl Sørensen)

 

Læs hele interviewet på News Øresund