Ikano Bostad går ind på det danske marked – har rekrutteret dansk adm. direktør og åbner kontor i København

Om et år tror René Brandt at Ikano Bostads nystartede danske datterselskab Ikano Bolig sætter spaden i jorden til det første boligprojekt på anden side af Sundet. Han er rekrutteret som adm. direktør for firmaet, og sigter mod at have den første medarbejder og et kontor på plads i København ved årsskiftet. Virksomheden tænker langsigtet i satsningen og produkterne skal være de samme som i Sverige – ejerlejligheder, lejelejligheder, rækkehuse og plejeboliger.

Svenska Ikano Bostad, som ejes af Kamprad familien, og udvikler, bygger og ejer boliger, er ved at etablere sig i Danmark. Første skridt har været at rekruttere en adm. direktør til det danske datterselskab. Det er snart to måneder siden René Brandt tiltrådte og han har alllerede fået flere forretningsforslag fra aktører, som vil samarbejde i Danmark. Opstarten tror han derfor kan komme til at gå hurtigere end forventet.
– Virksomheden er en interessant samarbejdspartner. Jeg tror vi kommer flyvende fra start i Danmark. Jeg gætter på at vi har købt første grund indenfor et halvt år og at vi starter det første projekt næste år, siger han.
Men at den danske opstart skal gå hurtigt er ikke et mål i sig selv – snarere det modsatte.
– Det første jeg lagde mærke til under rekrutteringen var at virksomheden ikke havde travlt. Det var vigtigere at finde den rigtige. Om det så tog nogle måneder længere var ikke specielt vigtigt, siger René Brandt.
Det er samme indstilling som gennemsyrer strategien han lægger for etableringen i Danmark.
– Jeg tror at vi kommer til at lægge en konservativ strategi for hvordan vi vil ekspandere i Danmark. Der er en stor tilgang til kapital i virksomheden, hvis vi finder det rigtige projekt, men det er vigtigt at leverer ordentlig kvalitet så vi beholder troværdigheden den svenske organisation har, siger han.

| Læs hele interviewet på News Øresunds hjemmeside |