Forsea skifter navn til Öresundslinjen efter ejerskifte

Når elfærgen Tycho Brahe vender hjem fra værftsophugning den 4. oktober, bliver færgen den første, som får Öresundslinjen malet på skroget. På Öresundslinjens øvrige færger vil der stå Forsea et stykke tid endnu. Foto: News Øresund

Öresundslinjen bliver det nye navn for de store færger, der sejler på ruten Helsingborg-Helsingør. Navneskiftet er en del af integrationen med den nye ejer Molslinjen og bygger videre på navnene på rederiets øvrige færgeoverfarter Molslinjen, Bornholmslinjen, Samsølinjen, Alslinjen, Langelandslinjen og Fanølinjen.

Öresundslinjen hed tidligere Forsea og før det HH-Ferries og Scandlines. Navneændringen skaber også en mere ensartet navnefamilie for overfarterne over sundet – Øresundsbroen i syd og Öresundslinjen i nord. Den første færge, der får navnet Öresundslinjen malet på skroget, bliver Tycho Brahe, som sættes i drift igen den 4. oktober efter en værftspause.

Tycho Brahe er den ene af Öresundslinjens to elfærger. Molslinjen købte Forsea i slutningen af sidste år, og Forseas administrerende direktør Kristian Durhuus er nu administrerende direktør for begge virksomheder. Danmarks største færgeselskab Molslinjen har siden 2021 været ejet via en infrastrukturfond af det svenske børsnoterede venturekapitalselskab EQT med Wallenberg-familiens elselskab Investor som den største ejer. EQT har efterfølgende dannet det norske holdingselskab Nordic Ferry Infrastructure, hvor ejerskabet i Molslinjen nu falder sammen med ejerskabet i det norske færgeselskab Torghatten. (News Øresund)