Færre transaktioner ventes, men fortsat stærkt dansk ejendomsmarked

Morten Jensen, adm. direktør Newsec Danmark. Foto: Newsec

De seneste års høje niveau af svenske ejendomsopkøb i Danmark er aftaget i 2022, men er fortsat højt. Forklaringen ligger i markedssituationen, hvor investorerne generelt er mere forsigtige, siger Morten Jensen, administrerende direktør i rådgivningsvirksomheden Newsec Danmark. Der er stadig penge at investere, selv om markedet, som han ser det, befinder sig i en tåge i øjeblikket. Morten Jensen forventer, at markedet vil stabilisere sig i 2023, når inflationen og renten falder, og investorerne begynder at træffe beslutninger om investeringer igen. I øjeblikket er bl.a. segmentet light industrial populært, og boliger blev det mest rentable segment i 2022.

– Vi har set en periode, hvor svenske virksomheder har været meget aktive med opkøb i Danmark, men med markedsudviklingen i det seneste år er investorerne generelt mere forsigtige. Dette gælder også for svenske investorer. Nogle investorer har også trukket sig ud af det danske marked, herunder svenske investorer. Nogle virksomheder har haft faldende aktiekurser, som har sat dem under pres, og de har haft behov for at lette deres balanceopgørelse, siger Morten Jensen, administrerende direktør i Newsec Danmark. 

Udviklingen er en del af investorernes generelle adfærd i øjeblikket og følger udviklingen på markedet, siger han. 

– Det er helt sikkert en konsekvens af markedet. Transaktionerne er blevet færre, men der er stadig mange penge at investere. Så vi oplever, ligesom med andre udenlandske investorer, at de ønsker at se tiden an. Der er tåge på markedet, og sigtbarheden er ikke særlig god. Investorerne ønsker at se, hvordan inflationen og renteniveauet udvikler sig, og hvor markedet stabiliserer sig.

Læs artiklen på News Øresund