Mandag den 12. september: Følg Altinget og Øresundsinstituttets livesending om det svenske valgresultat i et danskt perspektiv med syv skånske politikere i tv-studiet

Hvad betyder det svenske valgresultat for Sverige, Øresund og samarbejdet med Danmark? Hvilke paralleller kan drages mellem det svenske valgresultat og den politiske udvikling i Danmark. Med fokus på danske seere arrangerer den dansk-svenske mediekoncern Altinget i samarbejde med Øresundsinstituttet en tv-sending med valgforskere og syv skånske politikere fra Riksdagen, regionen og kommunen. udsendelsen produceres fra Øresundsinstituttets tv-studie i Malmø.

Dag: Mandag den 12. september 2022
Tid: Kl. 12.00 – 13.30

Klik for link till Øresundsinstituttets udsendelse via Youtube
Klik for link til Altingets udsendelse via Facebook

Arrangører:
Altinget i Danmark och Sverige
Øresundsinstituttet

Deltagere fra arrangørerne
Johan Wessman (adm. direktør Øresundsinstituttet og chefredaktør News Øresund)
Anne Slot Einarsson (koordinator Øresundsinstituttet)
Sanna Rayman (chefredaktør Altinget Sverige)
Jakob Nielsen (chefredaktør Altinget Danmark)

Deltagende skånske riksdagsledamöter (modsvarer folketingsmedlemmer)
Per-Arne Håkansson (S)
Hans Wallmark (M)
Niels Paarup-Petersen (C)

Deltagende regionspolitikere
Carl Johan Sonesson (M)
Henrik Fritzon (S)

Deltagende kommunalpolitikere fra Malmø
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)
Helena Nanne (M)

Øvrige deltagere Orla Vigsø, dansk forsker ved Göteborgs universitet.


Øresundsinstituttets kommende møder

5. oktober: Nordisk kultursamarbejde i en ny tid: Sverige-Danmark

Med udgangspunkt i de tre analyser om dansk-svensk kulturarbejde som Øresundsinstituttet har udgivet de seneste år arrangeres et møde i Sveriges Riksdags andrakammarsal den 5. oktober 2022 kl. 9.30 -12.30 om nordisk kultursamarbejde med ekstra fokus på Sverige og Danmark. Mødet arrangeres i samarbejde mellem Øresundsinstituttet, Danmarks Ambassade i Stockholm og tre bestyrelsesmedlemmer i Øresundsinstituttets soundig board inden for kulturområdet:  Lawen Redar (S) som er tredje næstformand i Riksdagens kulturudvalg, Benny Marcel som er direktør i Nordisk Kulturfond samt Lise Bach Hansen som er head of programming Talks & Literature på Det Kongelige Bibliotek i København.
Mødet indledes af Danmarks nye ambassadør i Sverige, Kristina Miskowiak Beckvard, og afsluttes af Sveriges ambassadør i Danmark, Charlotte Wrangberg. Blandt talerne findes udover repræsentanter fra Øresundsinstituttet og vores sounding board skuespilleren Stina Ekblad, sangeren Lisa Nilsson, Sveriges Televisions CEO Hanna Stjärne, Stockholms stadsteater/Kulturhusets bestyrelsesformand Kerstin Brunnberg, Sveriges Radios tidligere Danmarkskorrespondent David Rasmusson, medstifter og administrerende direktør i det danske In Futurum Moussa Mchangama samt det kulturspecialiserede HAVE Kommunikation & PR’s ejer Christian Have.

Indbydelserne sendes ud i løbet af den nærmeste tid.


6. oktober: dansk-svensk netværksmøde på Sveriges ambassade i København
Den 6. oktober kl. 16.30 samles vi på Sveriges ambassades residens i København med ambassadør Charlotte Wrangberg som vært. Ved mødet bliver Øresundsinstituttets nye analyse af samarbejdet over Øresund og mellem Danmark og Sverige præsenteret. Blandt talerne er Øresundsinstituttets CEO Johan Wessman og senioranalytiker Anna Palmehag. De skånska regionspolitikere Carl Johan Sonesson (M) og Henrik Fritzon (S) vil tale om samarbejdet over Öresund (flere talere tilføjes). Tre bestyrelsesmedlemmer i Øresundsinstituttets soundig board inden for kulturområdet vil give en opsummering af mødet dagen inden i Sveriges Riksdag: “Nordiskt kultursamarbete i en ny tid: Sverige- Danmark”: Lawen Redar (S) som er tredje næstformand i Riksdagens kulturudvalg, Benny Marcel som er direktør i Nordisk Kulturfond samt Lise Bach Hansen som er head of programming Talks & Literature på Det Kongelige Bibliotek i København.
Indbydelser udsendes i løbet af kort tid


26. oktober: Grænseforhindringer – et møde på Residenset i Malmö
Den 26. oktober kl. 10.00 arrangerer Øresundsinstituttet i samarbejde med Länsstyrelsen Skåne, informationstjenesten Øresunddirekt i Sverige og Danmark samt Nordiska Gränshinderrådet et møde om hvordan vi løser dagens grænsehindringer. Pendlingen over Øresund øger og er snart tilbage på samme niveau som før coronapandemien. Det sætter fokus på de grænseproblemer som findes for personer og virksomheder, der bevæger sig over Sundet. De nordiske grænsetjensterne har undersøgt hvilke udfordringer, der er de mest sædvanlige bl.a. bankforbindelser, e-legitimation og offentlig transport. Vi inviterer til en diskussion om, hvordan de aktuelle problemer kan løses. Blandt oplægsholderne er der repræsentanter fra finanssektoren og trafikaktører.

På mødet vil der være repræsentanter fra Länsstyrelsen, Øresundsinstituttet, Øresunddirekt, Gränstjänsterna samt udvalgte virksomheder i Danmark og Sverige med mange grænsependlere blandt sina ansatte.

Mødet sendes via Youtube og invitationer sendes ud i den kommende tid.


Real Estate Øresund
Øresundsinstituttets årlige konference for ejendomsinvesteringer, infrastruktur, konjunktur og byplanlægning i Danmark og Sverige afholdes næste gang den 9. februar 2023 på Quality Hotel View i Hyllie, Malmö. Det er en heldagskonference. Programmet er under udvikling og oplægsholdere bliver præsenteret løbende.