Danmarks nye arkitekturcenter er klar til indvielse

Der er delte meninger om Københavns nye grønne og store bygning ved havnen, BLOX, der ligger som nabo til den Sorte Diamant. Men ifølge Kent Martinussen, adm. direktør for Dansk Arkitektur Center, overrasker den de besøgende og vinder ved nærmere bekendtskab. DAC er kernen i BLOX og for at kunne tjene satsningen hjem, har de brug for mere end at fordoble antallet af besøgende. Den 6. maj indvies bygningen, som blandt andet huser udstillinger, konferencelokaler, kontorer, boliger, café, restaurant og et træningscenter.

Kent Martinussen, adm. direktør for Dansk Arkitektur Center, havde han gerne indviet BLOX uden en udstilling. Ifølge ham er bygningen i sig selv en udstilling af byens arkitektur.
– Men jeg turde ikke. Mange havde været bange for at det ikke skulle give publikum nok. Det havde været modigt, men vi vil jo samtidig gerne vise hvad de besøgende kommer til at opleve herinde, siger han.
Den nye grønne glasbygning, BLOX ved Københavns havn, udvikles for og omkring Dansk Arkitektur Center. Finansieringen kommer fra den filantropiske forening Realdania, som har investeret godt to milliarder kroner i projektet. Reaktionerne fra omgivelserne har været blandede. På Berlingskes kommentarside er den blandt andet blevet kaldt Københavns grimmeste bygning og en alien.
– Det er meget enten eller. Nogle synes at den er super cool, lækker og kan lide den grønne farve, som matcher byens tårne. Andre synes at den ligner en kontorbygning og er afvisende. Til gengæld oplever vi at de fleste når de kommer ind i bygningen synes at den er spændende indvendig. Den vinder ved nærmere bekendtskab. Vi ved fra undersøgelser at mange af de bygninger som først er udskældte, senere er blevet folkekære ikoner. Jeg tror at vi kommer til at få en relativt hurtig effekt, hvor den integreres bredere, siger Kent Martinussen.

| Læs hele interviewet på News Øresund hjemmeside |