Tempo Øresund 17 november i Helsingborg: Mød slow-aktivisten Trine Grönlund og Mats Johnsson som forsker om slow logistics

Er hurtigt det samme som fremgangsrigt? Er langsomt det samme som langsigtet? I en tid, hvor virksomheder har brug for at øge produktiviteten for at kunne overleve, politikere planlægger højhastighedsjernbaner og medierne fokuserer på hurtige nyheder, er der samtidigt stigende interesse for det langsomme med slow cities og slow food. Lunds Universitets Center for Øresundsstudier og Øresundsinstituttet inviterer i fællesskab til en konference om tempoet i nutiden med fokus på Øresundsregionen. På konferencen møder du blandt andet Trine Grönlund og Mats Johnsson.

 

Tempo Øresund |  konference | 17 november 2015 | Dunkers kulturhus | Helsingborg

 

Fordel SLOW
Tænk hvis Øresundsregionens fremtidige konkurrencekraft ikke sidder i strukturerne, virksomhederne eller den viden vi har, men i hver enkelt Øresundsbos evne til at stoppe op og virkelig tage sig tid til at tænke smart (i en stadig mere kompleks verden), fokusere (på trods af stadige distraktioner) og træffe klare beslutninger (selv, når alt går stærkt). Hvordan ville det påvirke vores regionale innovationskraft, produktivitet og livskvalitet? Slow-aktivisten Trine Grönlund involverer os i hendes kamp mod tidsfattigdommen blandt højpræsterende regioner og virksomheder.

Slow logistics – skiftet mellem leveringstider og frekvens
Forsyningskæden gennemgår en strukturforandring, når man opdager, at al logistik ikke nødvendigvis skal være hurtig. For visse godsstrømme er præcision vigtigere end hastigheden. Oplægget af Mats Johnsson, universitetslektor ved Lunds universitet, tager udgangspunkt i de seneste trends om slow logistics og diskuterer ud fra forskellige cases, hvordan leverandører og kunder påvirkes.

 

Flere talere på programmet

Den permanent opkoblede by som varemærke
Han ser byen som en moderne platform, der vender udfordringer til muligheder. Joakim Jardenberg, internetchef hos Helsingborg kommune, viser, hvordan Helsingborg blandt andet tilbyder fri wifi for at give indbyggere, besøgende og erhvervslivet bedre service samtidig med, at byens varemærke får en ny dimension.

At fange trends og forbrugere
Når Ikea udvikler sortimentet tager de udgangspunkt i livet i hjemmet. De forskellige trends, der findes både på mikro- og makroniveau samt drømme og efterspørgsel på forskellige markeder. Hvilke behov skaber den hastigt forandrede verden de kommende år? Jutta Viheriä, Project manager Vitality hos Ikea, giver os svar på spørgsmålet.

Ro som turistmål
Fra Eurovisiondirektør i København til at promovere landlige oaser. Martin Bender er ny direktør for VisitSydsjælland-Møn. Til konferencen fortæller han, hvordan VisitSydsjælland-Møn markedsfører provinsens ro med strande, herregårde og naturoplevelser, men også hvordan efterspørgslen forandres, når stadig flere ønsker en aktiv ferie.

Langsomme destinationer for bæredygtig turisme?
Slow food og slow cities er begreber, som i stigende omfang anvendes for at beskrive visse typer af turistoplevelser og turismedestinationer. Med hvad betyder de to begreber egentlig? Hvor kommer tankerne fra og i hvilken sammenhæng er de udviklet? Begreberne er ofte koblet sammen med økoturisme og bæredygtig udvikling af turismen. Hvordan ser denne relation ud og hvad betyder langsomhed i denne sammenhæng? Dette er nogle af spørgsmålene, der tages op af Jan-Henrik Nilsson, lektor ved Lunds Universitet.

Moderator: Matilda Alborn
Konferencens moderator er en kendt skånsk radioprofil og entreprenør, der står i spidsen for det nystartede M&M Stories med ambition at udvikle såvel nye radioprogrammer, liveudsendelser som podcasts.

Flere talere annonceres snart

  | Tilmeld dig |

Hovedbanegard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Information om konferencen

Plads: Dunkers kulturhus, Kungsgatan 11 Helsingborg
Tid: den 17. november kl. 9.00-16.00 med registrering fra kl. 08.30
Tilmelding: mail til mia.krokstade@cors.lu.se
Deltagerbetaling: konferensen er gratis, men der er et begrænset antal pladser

 

Arrangører:

TempoO LU OI 2 loggor dk webb

 

 

 

 


LUNDS UNIVERSITETS CENTER FOR ØRESUNDSSTUDIER
 er en netværksorganisation med målsætning om at skabe møder mellem forskere med interesse for: dansk historie, kultur og det danske samfund, Øresundsregionen samt dansk-svenske relationer. Forskningen udvikles kontinuerligt gennem kontakter mellem danske og svenske forskere. Vores netværksarbejde har forskellige former, eksempelvis seminarier og workshops, dansk-svenske konferencer om aktuelle temaer, bogudgivelser samt forskningsprojekter.

ØRESUNDSINSTITUTTET er et dansk-svensk videncenter som gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Organisationen drives uden henblik på at skabe overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner og det private erhvervsliv.

www.cors.lu.se  |   www.oresundsinstituttet.org   |   www.newsoresund.org