Svensk investor i København: ”I Danmark kan der bygges æstetisk tiltalende uden at det koster så meget mere”

Det svenske ejendomsfirma Heimstaden har på to år skabt en portfolio med 1.200 lejligheder i København gennem erhvervelser. I år har de endda tilføjet to byggeprojekter, som bidrager med yderligere 380 boliger. Virksomhedens adm. direktør Patrik Hall leder stadig efter flere investeringsobjekter, og sætter især pris på at få mere arkitektur for pengene på den anden side af Sundet.

Heimstadens første erhvervelse i Danmark var i maj 2015. Efterfølgende har de på to år fået solidt styr på tingene, på den anden side af Sundet, gennem flere store transaktioner, og ejer nu omkring 1.200 lejligheder i København og på Frederiksberg. Patrik Hall, adm. direktør for virksomheden, så gerne de samme arkitektoniske ambitioner i Sverige, som han har mødt i Danmark.
– Danskerne er dygtige til at tænke ud af boksen. I Danmark kan der bygges æstetisk tiltalende uden at det koster så meget mere. Men begynder man at tale om det samme i Sverige ændres regnskabet drastisk. Så ender det gerne med at man bygger lidt mere kedeligt i Sverige, og det synes jeg er synd, siger han.
Prisbilledet gør desuden at investeringerne føles mere stabile i København, sammenlignet med for eksempel i Stockholm.
– Ser man på hvad man får til overs på bundlinjen, og sammenligner det med Stockholm og priserne der, synes vi, med tanke på den tilflytning der sker til København, at det føles som en langsigtet og stabil investering. Man kan lave handler man føler sig mere tryg ved og få et fornuftigt afkast på de investerede penge, siger Patrik Hall.

Læs hele interviewet med Patrik Hall på News Øresunds hjemmeside