Hør Las Olsen og Olof Manner fortælle om den økonomiske situation i Danmark og Sverige – Real Estate Øresund den 5. maj 2022

afstabnd

Tilmeld dig Øresundsinstituttets heldagskonference Real Estate Øresund og hør Danske Banks cheføkonom Las Olsen og Swedbanks seniorrådgivere, Olof Manner, fortælle om konjunkturen Danmark, Sverige og Øresundsregionen.

På kort tid har vilkårene for hele verden ændret sig, hvilket har påvirket økonomien og erhvervsudviklingen.

Inflationen stiger, og det samme gør renterne. Det begyndte med pandemien, brudte forsyningskæder og rekordhøje energipriser. Ruslands krig i Ukraine og de ledsagende sanktioner mod Rusland bidrager yderligere til ændringerne i verdensøkonomien.
Nu er der forudsigelser om gødningsmangel og kraftigt stigende fødevarepriser.

Vi er gået fra årtier med overskud til mangel – nu er hylderne i dagligvarebutikkerne tomme, der er mangel på elektricitet til tider, mens bilproducenterne mangler komponenter. Profitmaksimering og just-in-time er blevet erstattet af strategier for modstandsdygtighed og forsyningskædesikkerhed.

Derfor er det vigtigere end nogensinde før at fokusere på konjunkturudviklingen. Ved dette års genstart af Øresundsinstituttets dansk-svenske samfundsudviklingskonference Real Estate Øresund er der derfor givet ekstra plads til konjunkturen.

Tilmeld dig her


Efter en pause på grund af corona i 2021, genstarter Øresundsinstituttet den populære konference Real Estate Øresund, som i år afholdes den 5. maj på Quality Hotel View i Hyllie, Malmø. 

Sidste år var vi tvunget til at tage en coronapause for Øresundsinstituttets årlige mødested for den dansk-svenske Greater Copenhagen/Øresundsregionens samfundsbyggere og ejendomsaktører. I stedet lavede vi en digital version. Nu hvor coronarestriktionerne er ophørt, genstarter vi vores heldagskonference Real Estate Øresund i Øresund den 5. maj. I de kommende uger, sender vi mere info ud, efterhånden som flere talere er på plads. Der er begrænset antal pladser, og vi forventer stor interesse – så tilmeld dig allerede i dag.

Temaer på konferencen
– Konjunkturudviklingen under nye forudsætninger
– Forhøjede byggematerialepriser – hvad sker der med boligbyggeriet
– H22 – 25 dage til indvielsen – Holdbart byggeri

Talere
Linus Eriksson (Øresundsbro Konsortiet), Peter Danielsson (Helsingborgs Stad),  Philip Sandberg (Lunds kommun), Las Olsen (Danske Bank), Olof Manner (Swedbank), Soraya Axelsson (H22/Helsingborg), Martin Hadmyr (H22/Helsingborg), Vesna Vasiljkovic (H22/Tengbom), Mogens Bjerre och Claus Varnas (Copenhagen Business School), Claes Lennartsson (Catella), Peter Winther (Colliers), Ulrika Hallengren (Wihlborgs Fastigheter) samt Jenny Andersson, Thea Wiborg och Johan Wessman (Øresundsinstituttet). Moderator: Trine Grönlund. Flere talere annonceres snarest.

REAL ESTATE ØRESUND

Sted: Quality Hotel View, Hyllie, Malmø
Dato: 5. maj, 2022
Tid: kl. 09.00-17.00 med efterfølgende mingel
Registrering: fra kl. 08.15
Deltagerafgift: 3.595 DKK / 4.995 SEK per person ekskl. moms.

Øresundsinstituttets medlemmer deltager med to personer gratis. For yderligere deltagere er medlemsprisen 2.495 SEK respektive 1.795 DKK per person ekskl. moms.

Tilmeld dig her


Ikke medlem af Øresundsinstituttet? Bliv medlem og bliv en del af vores store dansk-svenske netværk
Som medlem af det uafhængige dansk-svenske videncenter Øresundsinstituttet bliver du en del af et kvalificeret dansk-svensk netværk. Medlemskabet giver dig en gratis plads til vores årlige Real Estate Øresund-konference og mulighed for at deltage i vores andre dansk-svenske netværksmøder, som du kan læse mere om længere nede i dette nyhedsbrev. Som medlem får du også adgang til nyheder fra vores nyhedsbureau News Øresund og analyser fra Øresundsinstituttet. Medlemmerne har desuden mulighed for at bestille analyser. En ny medlemsfordel er muligheden for at leje det tv-studie, som vi har bygget i det centrale Malmø, til medlemspris.
Er du interesseret eller vil vide mere? Skriv til os på info@oresundsinstituttet.org 
Læs mere om medlemskab her

Hjælp os med at nominere 2022-vinderne af Real Estate Øresund Award – uddeles på Real Estate Øresund den 5. maj

Ejendomsbranchens egen pris Real Estate Øresund Award tiltrækker stor interesse, når den belønner de bedste præstationer i det forløbne år fra aktører, der gør en forskel for Øresundsregionen. Priserne bliver overrakt på Øresundsinstituttets konference Real Estate Øresund på Quality Hotel View i Hyllie, Malmø, den 5. maj 2022. 

Det er muligt for alle aktører at nominere kandidater til Real Estate Øresund Award i tre forskellige kategorier. Nomineringerne skal vedrøre præstationer i 2021. Vi vil gerne modtage branchens nomineringer senest den 15. april. Juryen vil derefter gennemgå og vurdere kandidaterne, inden vinderne udpeges.

Der er tre kategorier at nominere til: 

Årets Nytænker 
En aktør, hvis innovative tankegang har været med til at ændre ejendomsbranchen og den måde, vi generelt tænker. Det kan være ved at bruge afprøvede metoder, men at de anvendes på en helt ny måde. Men det kan lige så godt være at gøre noget på en helt ny måde. At handle på tværs af grænser bidrager til at tænke nyt og finde nye løsninger på kendte problemer. Det kan også være en aktør, der spiller en ledende rolle i samarbejdet mellem branchen/virksomhederne og den akademiske verden/forskerne. Med denne udmærkelse ønsker vi at belønne en aktør, der har modet til at gå nye veje!

Årets Ejendomsaktør 
Ejendomsvirksomhed handler om langsigtet og metodisk arbejde. Den, der arbejder med ejendomme og deres forvaltning, arbejder tålmodigt og ubemærket. Meget af det værdiskabende arbejde på lang sigt udføres med små midler og udholdenhed. En ejendomsaktør, som arbejder ud fra et langsigtet bæredygtigt, økonomisk, miljømæssigt og socialt perspektiv. Med denne pris ønsker vi at præmiere en udholdende aktør, som arbejder for langsigtet succes!

Årets Ejendomspartner 
At være en fremgangsrig partner består af at rådgive og hjælpe sin klient bedst muligt i deres aktiviteter. En “partner” er sjældent den, der høster frugterne af en vellykket strategi eller en profitabel aftale, men kan ofte være den, der på forskellige måder har bidraget til det vellykkede resultat. At være partner kræver viden og kompetence, men også mod til at være uafhængig og til at stå fast, når det stormer. Med denne pris ønsker vi at belønne en ejendomspartner, som har bidraget, eller bidrager, på en fortjenstfuld måde til sin opdraggivers fremgang og resultater!

Benyt lejligheden til at nominere dem, du mener, bør vinde Send din nominering per e-mail så hurtigt som muligt, men senest den 15. april, til:

Lotta Strömgren Jönsson: lotta@ycap.se  

Jury:
Lotta Strömgren Jönsson, ordförande Centrum för Fastighetsföretagande
Susanne Rikardsson, vd Fastighetsägarna Syd
Sven Gustafsson, exploateringschef Malmö stad


Øresundsinstituttets netværksmøder i 2022

5. maj kl. 9-17. Real Estate Øresund. Øresundsinstituttets heldagskonference for Øresundsregionens samfundsbygger. Klik her for tilmelding.

16. maj kl. 17-20. Det danske Malmø. En aften i Malmö Arena Hotels konferenceafdeling, hvor vi lader alle mødes, der bor eller arbejder i Malmø og har en dansk tilknytning – politikere, kulturledere, erhvervsledere, forskere, skoleelever, sportsfolk m.m. Aftenen arrangeres i samarbejde med Malmö Arena, Malmö stad og Handbolls-VM 2023 Sverige AB.

18. maj kl. 17-19. Øresundsinstituttets generalforsamling afholdes på Form/Design Center i Malmø. Ud over selve generalforsamlingen præsenterer Øresundsinstituttets medarbejdere de seneste rapporter for medlemmerne.

30. maj, 09-11. Medicon Valley på vej mod et nyt udviklingsspring – møde på Børsen i København. Øresundsinstituttet præsenterer en ny rapport om udviklingen i Medicon Valley. Den dansk-svenske life science-klynge Medicon Valley har udviklet sig til en succeshistorie om vækst og arbejdspladser. Der foretages nu investeringer for flere milliarder, som forventes at skabe fortsat hurtig vækst i Greater Copenhagen-regionen. Det er resultatet af mere end tre års analyser i Greater Copenhagen Life Science Analysis Initiative, som drives i samarbejde mellem Medicon Valley Alliance og Øresundsinstituttet med støtte fra Interreg, Region Sjælland og Region Skåne. Mødet afholdes på Børsen i København og med Brian Mikkelsen, adm. direktør for Dansk Erhverv, som vært sammen med Medicon Valley Alliance og Øresundsinstituttet. På mødet vil der også være talere fra bl.a. BioInnovation Institute og Pila Pharma.

13. juni kl. 12.30 – 13.10 på H22 – på den store scene i Helsingborg. Øresundinstituttets adm. direktør Johan Wessman i samtale med den danske ambassadør i Sverige – Vibeke Rovsing Lauritzen og den svenske ambassadør i Danmark – Charlotte Wrangberg.

17. juni 2022. Heldagsbustur fra Malmø til Folkemødet i Allinge på Bornholm, Danmarks pendant til den svenske Almedalsveckan. Vi tager den første færge fra Ystad til Bornholm og den sidste færge hjem. Bussen afgår kl. 06.50 fra Hyllie/Malmø og returnerer omkring kl. 00.40 om aftenen. Der er begrænset antal pladser. Klik her for tilmelding.

26. oktober 2022. Møde om grænsehindringer på Residenset i Malmø. Arrangeret i samarbejde med informationstjenesten Øresunddirekt  og Länsstyrelsen Skåne.