Øresundsbron fylder 20 år – vi vil høre dine erfaringer!

Øresundsbron, den faste forbindelse mellem Sverige og Danmark, fylder snart 20 år. Da broen blev indviet i år 2000, var der store forventninger til, at den ville forandre rejsevaner og skabe nye kontaktflader i den dansk-svenske region. Nogle håbede, at broen ville bidrage til en bedre økonomisk situation for Øresundsregionen, hvorimod andre var urolige for, om broen kunne få negative effekter for eksempelvis miljøet. I dag ved vi, at godt 20.000 køretøjer og 30.000 togrejsende færdes over broen hver dag. Men hvordan bruger mennesker broen i deres hverdag og fritid? Hvad er erfaringerne med broen gennem disse snart tyve år?

Nu inviterers alle derfor til at dele deres erfaringer med Øresundsbron, via en spørgeundersøgelse der indgår i arbejdet med en bog, som skal udgives i anledningen af brojubilæet i 2020. Bogen vil blive udgivet af Centrum for Øresundsstudier og Øresundsinstituttet, og i den kommer vi til at publicere anonyme citater fra svarene til denne spørgeliste for at illustrere forskellige erfaringer og oplevelser med Øresundsbron og dens rolle i regionen. Gennem spørgsmålene vil vi indfange den mangfoldighed af meninger og erfaringer, broen har ført med sig gennem de forløbne år.

Din stemme er vigtig for os, uanset om du bruger broen meget eller lidt (eller slet ikke), uanset din alder eller hvor du kommer fra. Hvilken rolle spiller broen i din hverdag? Hvilken slags rejser foretager du over broen, og hvilke erfaringer leder de til?

Spørgsmålene findes på dansk, svensk og engelsk (vælg sprog øverst på siden). Alt efter hvor meget du skriver vil det tage minimum 5 minutter at svare på. Måske er der spørgsmål, som du ikke kan eller vil besvare: Spring dem over. Måske synes du, at der mangler spørgsmål på listen: Fortæl gerne om dem.

Spørgeundersøgelsen gennemføres af Centrum for Øresundsstudier ved Lunds universitet, Folklivsarkivet i Lund, Dansk Folkemindesamling ved Det Kgl. Bibliotek og Øresundsinstituttet

Gå til spørgsmålene