Niam klar til flere danske erhvervelser med ny fond

I løbet af de sidste tre år er konkurrencen om ejendomme til salg i Danmark vokset. Med lavere afkast til følge har svenske Niam haft svært ved at få regnestykket til at gå op for at investere mere på den danske side af sundet. Men forventninger om lavere priser og en ny fond, der snart bliver lanceret, vil ifølge landechef Michael Berthelsen betyde flere opkøb for investeringsselskabet i fremtiden.

I april 2017 købte den svenske virksomhed Niam den danske virksomhed HD Ejendomme med en ejendomsportefølje til en værdi af ca. 4 milliarder danske kroner. I løbet af de næste par år solgte Niam de fleste kontorejendomme i porteføljen og tilføjede samtidig et større antal boligejendomme for at gøre porteføljen mere fokuseret både geografisk og segmentmæssigt. Boligejendomme udgjorde derefter næsten 95 % af porteføljen, som steg fra 2.000 til 6.000 boliger i perioden fra 2017 til 2020. I december 2020 solgte Niam den videreudviklede ejendomsportefølje til Heimstaden for 12,1 milliarder danske kroner.

– Timingen af videresalget af HD Ejendomme viste sig at være fantastisk, og det gav en god fortjeneste. Men det var også en god portefølje for Heimstaden. Jeg er sikker på, at de har tjent mange penge på den. Den havde et nettodriftsoverskud på en halv milliard om året, siger Michael Berthelsen, Niams danske landechef. 

Som investeringsselskab er Niam styret af fondenes levetid og sælger derfor ejendomme oftere end mange af de andre svenske selskaber, der opererer i Danmark: 

– Vi har fonde, der overlapper hinanden, så vi sælger og køber hele tiden, men i nogle perioder sælger vi mere, og i andre perioder køber vi mere. Som jeg ser det nu, er fokus i de kommende år på at investere, hvis de rigtige muligheder opstår, siger han.

Læs artiklen på News Øresund