Interview med Linus Eriksson: ”Broens vigtigste rolle er at øge integrationen”

At skabe en endnu mere integreret Øresundsregion for både erhvervsliv, kultur og turisme er broens vigtigste rolle. Det mener Linus Eriksson, der er Øresundsbro Konsortiets nye administrerende direktør fra 1. november.
– At være ansvarlig for en del af integrationen og væksten, som det kan give hele regionen, var faktisk det afgørende argument for, at jeg sagde ja til jobbet.

Efter næsten seks år som trafikdirektør for Skånetrafiken, overtager Linus Eriksson nu stafetten som administrerende direktør for Øresundsbro Konsortiet efter Caroline Ullman-Hammer. Først var det ikke indlysende at sige ja til opgaven, men broens muligheder for at skabe fortsat integration i regionen fik ham til at genoverveje det.
– Øresundsbron har haft en fantastisk rejse i disse 20 år, og jeg tror, at mange skåninger og sjællændere er meget stolte af broen og alt, hvad den har betydet for regionen. Samtidig indser jeg, at der er meget tilbage at gøre og et stort uforløst potentiale, siger Linus Eriksson, der i mange år som Malmøbo så, hvordan Øresundsbron påvirkede både vækst og tiltroen i byen.

Linus Eriksson sammenligner pendling over broen, som løber op i omkring 15.000 mennesker om dagen, med 38.000 mennesker der tager til Lund for at arbejde hver dag.
– Det viser, at der er så meget mere uforløst potentiale i at få styrket integrationen mellem landene. For eksempel ved at svenskerne kan få et job i Danmark, og danskerne kan bo i Sverige eller forbruge og drage fordel af valutaforskellen. At være ansvarlig for noget af den integration og vækst, det kan give hele regionen, var faktisk det afgørende argument for, at jeg sagde ja til jobbet, siger Linus Eriksson.

Han ønsker at bygge videre på Øresundsbrons vision om at være brobygger ved at skabe endnu stærkere bånd mellem landenes erhvervsliv, kultur og turisme.
– Jeg anser dette for at være broens vigtigste rolle, siger han.

(News Øresund – Sofi Eriksson)

Læs hele interviewet på News Øresund