Inkubatormiljø og iværksætterånd fik dansk direktør med Novo Nordisk-fortid til at starte PILA PHARMA i Malmø: ”Svenskerne elsker, hvis nogen tør tage chancen og prøver at vinde”

Et velfungerende inkubationsmiljø i Malmø fik danske Dorte X. Gram efter ti år som ansat i Novo Nordisk i Danmark til at vælge Skåne som hjemsted ved opstarten af lægemiddelsfirmaet PILA PHARMA. I dag er danske og svenske konsulenter tilknyttede selskabet, en dansk finansdirektør fra en baggrund i LEO Pharma er sidenhen blevet rekrutteret, og en børsnotering er gennemført.

For syv år siden startede Dorte X. Gram selskabet PILA PHARMA. Efter at have arbejdet i mere end 10 år på Novo Nordisk i Bagsværd, hvor hun skrev sin ph.d., fik hun i 2008 muligheden for at købe sin forskning fri af diabeteskoncernen og danne sit eget selskab for at udvikle en ny behandling mod sukkersyge.

Selvom det meste af hendes faglige netværk lå i Danmark, valgte hun at udvikle PILA PHARMA i Malmø, hvor hun havde bosat sig med sin familie.

– Jeg har placeret PILA PHARMA i Sverige, fordi der umiddelbart var bedre muligheder for at komme videre, da vi var i startup-fasen, siger Dorte X. Gram.

Læs hele interviewet på News Øresund

Foto: News Øresund