Fler kinesiska turister i Skåne

Tyskar och danskar är de största turistgrupperna i Skåne, men de kinesiska gästerna har blivit dubbelt så många i Malmö och i Skåne som helhet ligger ökningen på 67 procent. Totalt gjordes 14 035 kinesiska övernattningar i Skåne förra året.

I antal er de kinesiske turister stadig ikke så mange, men der var 67 procent flere i 2015 end året inden, så den kinesiske turismen er voksende også i Skåne. Det hænger sammen med nye aftaler med kinesiske charterfly som i efteråret landede på Kastrup og kørte på rundrejse i Sverige med blandt andet byrundtur i Malmø, vandretur på Söderåsen cykeltur på Ven.

”Ven har haft 300 kinesiske dagsbesøg sidste år, både via charterrejserne og via pakkerejser hos kinesiske rejsearrangører, som vi samarbejder med” siger Pia Jönsson Rajgård, adm. direktør på Tourism in Skåne i en pressemeddelelse.

De fleste kinesere overnatter i Helsingborg, Lund eller Malmø. I 2015 var der 6.771 kineske hotelovernatninger i Malmø, hvilket var en stigning med 107 procent sammenlignet med 2014. I hele Skåne var der 14.035 kinesiske overnatninger i 2015. (News Øresund)