Dansk medico-topchef i Malmø: ”Puljen af kvalificeret arbejdskraft bliver større, når vi ikke kun skal kigge i Sverige, men også kan kigge i Danmark”

Medicoproducenten Atos Medical, som i november blev opkøbt af danske Coloplast, beskæftiger omkring 185 medarbejdere i Malmø og Hörby i Skåne og finder det vigtigt at rekruttere arbejdskraft på tværs af Øresund. Det fortæller den danske adm. direktør Britt Meelby Jensen, der fortsat ser en vigtig opgave i at gøre især branchefolk i Danmark mere bevidste om karrieremulighederne inden for life science i Skåne.

Da Britt Meelby Jensen i marts 2019 begyndte i jobbet som topchef i Atos Medical i Malmø, havde hun med bopæl i Nordsjælland nord for København ikke store reservationer ved at lede en medicovirksomhed fra den anden side af Øresund.

– Det havde ikke så stor en betydning for min beslutning, at det var Skåne og ikke i Danmark, og det er fordi, at jeg ser hele Øresundsregionen meget som ét, siger Britt Meelby Jensen.

Grunden til den indstilling hviler på erfaringer og ansættelser tidligere i hendes karriere. Dels arbejdede hun i ledende roller hos Novo Nordisk i 11 år frem til 2013, hvoraf hun i en kortere periode havde base i Malmø. Dels samarbejdede hun med svenske kollegaer i sit arbejde som adm. direktør i biotekvirksomheden Zealand Pharma i Storkøbenhavn, hvor hun var administrerende direktør fra 2015-2019.

– I mit tidligere job på Zealand Pharma var der en del svenske kollegaer, min bestyrelsesformand var svensk, og finansdirektøren var svensker, siger Britt Meelby Jensen, der sidder med i Novo Holdings Advisory Group og samtidig er bestyrelsesmedlem i blandt andet den danske medicovirksomhed Ambu og medlem af Dansk Konkurrenceevneråd, som skal foreslå initiativer, hvordan danske virksomheder kan styrke deres konkurrenceevne.

Det at arbejde i et internationalt miljø med stor diversitet og med blandt andre svenskere og danskere kendte Britt Meelby Jensen til i forvejen til, og så det vilkår som et stort plus.

– Det var hverken et tilvalg af at være i Sverige eller et issue, at det var i Sverige, siger Britt Meelby Jensen om overvejelserne ved at flytte karrieren videre i Skåne. Motivationen handlede således ikke så meget om ”dansk” eller ”svensk”, nævner hun. I stedet valgte hun at arbejde i Skåne, fordi det var et tilvalg af Atos Medical som virksomhed.

Læs hele interviewet på News Øresund

Foto: News Øresund