Udlændingene der tager vores job? Det er også svenskere og tyskere – Avisen.dk

Politikerne taler konstant om udenlandsk arbejdskraft. Men hvis du tror, at de udenlandske arbejdere mest består af østeuropæere og indvandrere fra fjerntliggende lande, så tager du helt fejl. Både Tyskland og Sverige ligger i top fire.

Under valgkampen er der meget snak om alle de udenlandske arbejdere, der kommer og tager vores arbejde, og “østarbejdere” er blevet et omdiskuteret emne. Men hvem er alle de her udlændinge egentlig, der kommer til Danmark for at arbejde? Avisen.dk har kigget på tal fra jobindsats.dk, som samler data om alle udlændinge, der er beskæftiget i Danmark. Her finder man hurtigt ud af, at det langt fra kun er østeuropæere, der topper listen.

… Direktør for Øresundsinstituttet forklarer, hvorfor fleksibiliteten giver rigtig god mening. For i Sverige har der været høj arbejdsløshed, hvor der i København og omegn har manglet arbejdskraft.
– Når vi har mange arbejdsløse, så er det godt, hvis de kan finde arbejde i Danmark. På den måde kan landene supplere hinanden, fortæller direktør for instituttet Johan Wessman.

Læs hele nyheden på Avisen.dk