Tempo Øresund: mød Martin Bender, Visit SydSjælland-Møn, og Jan-Henrik Nilsson, Lunds universitet

Tid er en vigtig faktor for fremgang i dagens videnssamfund. Ofte associeres hurtighed med produktivitet. Hvordan forandres vi mennesker, vores arbejdspladser og virksomheder, men også vores byer af temposkiftet og de stigende krav til tilgængelighed? Samtidig er der også behov for de lange processer, når samfund og erhvervsliv udvikles. 

Mød to af talerne under temaet ”Det fysiske rum: tid og nytte”:

Bender_Nilsson_Tempo

Ro som turistmål

Fra Eurovisiondirektør i København til at promovere landlige oaser. Martin Bender er ny direktør for VisitSydsjælland-Møn. Til konferencen beretter han, hvordan VisitSydsjælland-Møn markedsfører provinsens ro med strande, herregårde og naturoplevelser, men også hvordan efterspørgslen forandres, når stadig flere ønsker en aktiv ferie.

Langsomme destinationer for bæredygtig turisme?

Slow food og slow cities er begreber, som i stigende omfang anvendes for at beskrive visse typer af turistoplevelser og turismedestinationer. Med hvad betyder de to begreber egentlig? Hvor kommer tankerne fra og i hvilken sammenhæng er de udviklet? Begreberne er ofte koblet sammen med økoturisme og bæredygtig udvikling af turismen. Hvordan ser denne relation ud og hvad betyder langsomhed i denne sammenhæng? Dette er nogle af spørgsmålene, der tages op af Jan-Henrik Nilsson, lektor ved Lunds Universitet.

Flere talarere på programmet:

Den permanent opkoblede by som varemærke. Han ser byen som en moderne platform, der vender udfordringer til muligheder. Joakim Jardenberg, internetchef hos Helsingborg kommune, viser, hvordan Helsingborg blandt andet tilbyder fri wifi for at give indbyggere, besøgende og erhvervslivet bedre service samtidig med, at byens varemærke får en ny dimension.

At fange trends og forbrugere. Når Ikea udvikler sortimentet udgår de fra livet i hjemmet. De forskellige trends, der findes både på mikro- og makroniveau samt drømme og efterspørgsel på forskellige markeder. Hvilke behov skaber den hastigt forandrede verden de kommende år? Jutta Viheriä, Project manager Vitality hos Ikea, giver os svar på spørgsmålet.

MODERATOR: Matilda Alborn

Konferencens moderator er en kendt skånsk radioprofil og entreprenør, der står i spidsen for det nystartede M&M Stories med ambition at udvikle såvel nye radioprogrammer, liveudsendelser som podcasts.

Velkommen til konferencen Tempo Øresund!

17. november 2015
Dunkers kulturhus, Helsingborg

Hovedbanegard

Er hurtigt det samme som fremgangsrigt? Er langsomt det samme som langsigtet? I en tid, hvor virksomheder har brug for at øge produktiviteten for at kunne overleve, politikere planlægger højhastighedsjernbaner og medierne fokuserer på hurtige nyheder, er der samtidigt stigende interesse for det langsomme med slow cities og slow food. Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet inviterer i fællesskab til en konference om tempoet i nutiden med fokus på Øresundsregionen. Vi tager udgangspunkt i videnssamfundet, det fysiske rum og logistik som tre temaer. Velkommen til en udbytterig dag, som tager udgangspunkt i såvel videnskabelige resultater som praktiske erfaringer.

Praktisk information om konferencen

Plads: Dunkers kulturhus, Kungsgatan 11 Helsingborg

Tid: den 17. november kl. 9.00-16.00 med registrering fra kl. 08.30

Tilmelding: mail til mia.krokstade@cors.lu.se

Deltagerbetaling: konferensen er gratis, men der er et begrænset antal pladser

Arrangører: Øresundsinstituttet og Centrum för Öresundsstudier