Tempo Øresund: mød Joakim Jardenberg, Helsingborg kommune, og Jutta Viheriä, Ikea

Tid er en vigtig fremgangsingrediens i dagens videnssamfund. Ofte associeres hurtighed med produktivitet. Hvordan forandres vi mennesker, vores arbejdspladser og virksomheder, men også vores byer af temposkiftet og de stigende krav til tilgængelighed? Men der findes også behov for de lange processer, når samfund og erhvervsliv udvikles.

Mød to af talerne under temaet ”Videnssamfundet: hurtige cykler, lange cyklusser, lange processer”:

Helsingborg_Ikea_Tempo

Den permanent opkoblede by som varemærke. Han ser byen som en moderne platform, der vender udfordringer til muligheder. Joakim Jardenberg, internetchef hos Helsingborg kommune, viser, hvordan Helsingborg blandt andet tilbyder fri wifi for at give indbyggere, besøgene og erhvervslivet bedre service samtidig med, at byens varemærke får en ny dimension.

At fange trends og forbrugere. Når Ikea udvikler sortimentet udgår de fra livet i hjemmet. De forskellige trends, der findes både på mikro- og makroniveau samt drømme og efterspørgsel på forskellige markeder. Hvilke behov skaber den hastigt forandrede verden de kommende år? Jutta Viheriä, Project manager Vitality hos Ikea, giver os svar på spørgsmålet.

Moderator: Mathilda Alborn. Konferencens moderator er en kendt skånsk radioprofil og entreprenør, der står i spidsen for det nystartede M&M Stories med ambition at udvikle såvel nye radioprogrammer, liveudsendelser som podcasts.

Tempo Øresund

17 november 2015
Dunkers kulturhus, Helsingborg

Hovedbanegard

Er hurtigt det samme som fremgangsrigt? Er langsomt det samme som langsigtet? I en tid, hvor virksomheder har brug for at øge produktiviteten for at kunne overleve, politikere planlægger højhastighedsjernbaner og medierne fokuserer på hurtige nyheder, er der samtidigt stigende interesse for det langsomme med slow cities og slow food. Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet inviterer i fællesskab til en konference om tempoet i nutiden med fokus på Øresundsregionen. Vi tager udgangspunkt i videnssamfundet, det fysiske rum og logistik som tre temaer. Velkommen til en udbytterig dag, som tager udgangspunkt i såvel videnskabelige resultater som praktiske erfaringer.

Praktisk information om konferencen

Plads: Dunkers kulturhus, Kungsgatan 11 Helsingborg
Tid: den 17. november kl. 9.00-16.00 med registrering fra kl. 08.30
Tilmelding: mail til mia.krokstade@cors.lu.se
Deltagerbetaling: konferencen er gratis, men der er et begrænset antal pladser

Arrangører: Øresundsinstituttet og Centrum för Öresundsstudier