Highlights fra konferencen Real Estate Øresund 2015

Da Øresundsinstituttet den 4. februar arrangerede ejendomskonferencen Real Estate Øresund i Malmø tiltrak den flere deltagere end tidligere. På programmet var blandt andet:

Diskussion om samarbejde skal være på plads inden sommeren

København og kommunerne rundt om hovedstaden er ved at udvikle en fælles markedsføringsorganisation under navnet ”Greater Copenhagen”. Invitation er også sendt over Sundet til de skånske kommuner og politikerne er ikke helt enige. Helsingborgs Peter Danielsson kom direkte til konferencen fra et møde med danskerne. Han var tydelig: hvis danskerne vil samarbejde, er vi nødt til at være med. Malmøs Katrin Stjernfeldt Jammeh og Lunds Anders Almgren ville først evaluere samarbejdet på skånsk side og diskutere de forskellige roller, som kommunerne har her. Diskussionen om samarbejdet i Øresundsregionen skal være på plads inden sommeren, anser politikerne.

Real Estate Oresund Malmo borshus_20150204_0010

”Realdania går fra projekt til problem”

Realdanias adm. direktør Jesper Nygård pointerede, at de arbejder med strategisk filantropi, hvilket indebærer mere end at blot bevillige projektpenge. At føre forskellige parter sammen i et åbent rum og have en lang horisont er to vigtige dele i foreningens arbejde. ”Vi vil være i øjenhøjde med vores samarbejdspartnere” siger han. At gå fra projekt til problem indebærer at problematisere spørgsmål og se initiativer som større end bare det enkelte projekt. Realdania har siden 2000 bevilliget godt 15 milliarder danske kroner i bidrag til byggeprojekter i Danmark.

 

Partnerlogo2015_webb140116