Øresundsinstituttet søger en samfundsanalytiker med interesse for konjunktur og vækst

Foto: News Øresund

Vi søger en analytiker med en stor interesse for den lokale og regionale udvikling i Øresundsregionen og med fokus på konjunkturudviklingen. I arbejdsopgaverne omfattes også analyser på andre samfundsområder, herunder grænseregionalt erhvervsliv og arbejdsmarked. Arbejdet kræver dels evnen til at håndtere store mængder statistik og dels evnen til at omsætte analyseresultaterne til pædagogisk tekst og nyhedsgrafik. Du har en akademisk uddannelse med fokus på nationaløkonomi eller tilsvarende og har en stor interesse for konjunktur- og arbejdsmarkedsspørgsmål.

Øresundsinstituttet arbejder med alt fra analyser af integrationen over Øresund og kulturelt samarbejde mellem Danmark og Sverige til konjunkturudvikling, erhvervsliv, trafik og arbejdet for et bæredygtigt samfund. Vores tilbagevendende analyser omfatter Øresundsindex, som måler udviklingen i trafikken og integrationen over Øresund, State of the Region, som viser, hvordan samarbejdet over Øresund udvikler sig, og Skånes konjunktur. Et nyt initiativ omfatter tilbagevendende analyser af bæredygtighedsarbejdet i Skåne og Øresundsregionen. Ud over analyser arbejder vi med dansk-svenske netværksmøder, vores nyhedsbureau News Øresund og formidling af viden via vores nybyggede tv-studie. Geografisk set er vores hovedfokus på Øresundsregionen, men i nogle analyser arbejder vi også i en geografi, der omfatter Nordtyskland og hele Norden.

Analysearbejdet udføres inden for rammerne af Øresundsinstituttets analysemodel, hvor statistisk analyse kombineres med research og interviews. Som analytiker får du dit eget ansvarsområde, og du vil deltage i det øvrige analytiske arbejde som en del af vores team. Opgaverne omfatter også journalistisk nyhedsarbejde og deltagelse i dansk-svenske netværksmøder.

Da vi i øjeblikket har flest svensktalende kolleger, er det en fordel at beherske både dansk og svensk eller at være dansktalende. Men det, vi sætter mest pris på, er din kompetence, entusiasme og interesse i at blive en del af vores team.

Vi tilbyder dig:

  • At blive medarbejder i et uafhængigt dansk-svensk videnscenter, der arbejder på et non-profit grundlag og med fokus på analyse, vidensformidling og netværksdannelse.
  • Et stort personligt ansvar i et team med dygtige kolleger fra Danmark og Sverige.
  • Varierede arbejdsopgaver. Ud over analysearbejdet vil du arbejde sammen med dine kolleger på vores dansk-svenske netværksmøder og i arbejdet med den faktabaserede journalistik på News Øresund. Arbejdet omfatter også en del redigering og fotografering i forbindelse med interviews.
  • Gode kontakter i både Danmark og Sverige. Som en del af Øresundsinstituttets team får du adgang til vores kvalificerede netværk indenfor stater, regioner, kommuner, universiteter og erhvervsliv.
  • Adgang til at arbejde med den nyeste kommunikationsteknologi for at nå ud med Øresundsinstituttets analyse- og nyhedsarbejde. Vi benytter os af tosprogede hjemmesider og nyhedsbreve, SoMe og vores nybyggede tv-studie på kontoret i Malmø.
    ·  Mulighed for at arbejde hjemmefra 1-2 dage om ugen.

Ansættelse
Fastansættelse på fuld tid (40 timer om ugen) med base på vores kontor tæt på Malmøs hovedbanegård. Vi anvender en prøvetid på seks måneder.

Start
Stillingen tiltrædes i efteråret 2022

Om os
Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videnscenter med medarbejdere fra begge lande, som udarbejder analyser, arrangerer netværksmøder og driver nyhedsbureauet News Øresund. I vores nybyggede tv-studie udvikler vi nu nye kommunikationsformer for vores analyser, møder og nyheder. Virksomheden drives på et non-profit grundlag med finansiering fra mere end 100 medlemmer fra staterne, regioner, kommuner, universiteter og virksomheder i Danmark og Sverige.

Deadline for ansøgning
27.6.2022

Ansøgning skal sendes til Jenny Andersson, souschef og senioranalytiker:
jenny.andersson@oresundsinstituttet.org
+46 703 05 60 22


Vi søger søger også en samfundsanalytiker med interesse for grænseoverskridende regional udvikling og bæredygtighedsspørgsmål

Klik her for att læse mere